Nieuws

Elburger SC ontvangt koploper De Merino´s

A.s. zaterdag is het Burgem. Bode Sportpark het decor is van de wedstrijd Elburger Sportclub – De Merino´s uit Veenendaal. Voetbalvereniging De Merino´s werd 1 juli 1949 opgericht als bedrijfsvereniging door de Koninklijke Scheepsjeswolfabriek DS van Schuppen en dankt haar naam aan een product van de voormalige fabriek, n.l. een speciaal soort wol van het zogenaamde Merino schaap.

Voor de huidige generatie voetballers is De Merino´s een onbekende tegenstander en we moeten ruim veertig jaar terug in de tijd toen deze ontmoeting, in de toenmalige 3e klasse, een aantal seizoenen op de kalender stond.

In diverse voetbalkantines in ons land zal aan het eind van de komende voetbalmiddag een extra biertje worden genuttigd ter gelegenheid van het behalen van de eerste periode-titel van de hoofdmacht. Ook in het clubhuis van de gastploeg zou het waarschijnlijk nog wel eens lange tijd onrustig kunnen blijven.

Waarschijnlijk, want de koploper in de 2e klasse G zal eerst een goed resultaat moeten neerzetten, het liefst in de vorm van een overwinning, om op deze achtste competitiedag aanspraak te mogen maken op de eerste prijs(je) van dit seizoen.

Met één puntje meer dan naaste belager Unicum, dat vandaag de stadsderby tegen Lelystad ´67 speelt, heeft de lijstaanvoerder de beste papieren. De belangen van de formatie van trainer Henne Oostermeijer staan haaks op die van de thuisclub. Met slechts vijf punten maakt de plaatselijke voetbaltrots moeilijke tijden door en een driepunter is vandaag eigenlijk bittere noodzaak om de concurrenten niet verder uit het oog te verliezen.

Een zeer zware dobber voor de blauw-witte thuisclub die, in tegenstelling tot De Merino’s dat al 22 keer doel trof, met slechts zeven treffers de minst productieve ploeg in deze klasse is.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer R.P. Kok uit Zutphen.

Laatste nieuws