Nieuws

Opnieuw 4-1 nederlaag Elburger SC

Vreugde en teleurstelling lagen afgelopen zaterdag dicht bij elkaar op het Burgem. Bode Sportpark. Terwijl Elburger Sportclub met gebogen hoofd de kleedkamer opzocht, was er voor tegenstander De Meriono´s uit Veendendaal reden voor een feestje. Dit niet alleen vanwege de overwinning maar wellicht nog belangijker het behalen van de 1e periode-titel.

Opnieuw een (tweede achtereenvolgende) 4-1 nederlaag voor de formatie van de aan het eind van het seizoen vertrekkende trainer Henk Nieuwenhuis. In de eerste helft gaven de Elburgers goed partij en kon nog redelijk gelijke tred houden met de gasten al waren de betere kansen wel voor de Merino´s.

Aan de andere kant kwam het meeste gevaar van Marco de Vries, die zijn broer Wim in de warming-up zag afhaken, maar hij slaagde er niet in de bal in het vijandelijke doel te schieten.
Terwijl het er alle schijn van had dat er met een dubbelblanke stand zou worden gerust, was het (weer) in blessuretijd dat de thuisclub op achterstand kwam. Aan de treffer ging overigens een zeer onsportieve actie van één van de aanwezige “supporters” op de tribune vooraf die meende als arbiter te moeten optreden door op een scheidsrechtersfluitje te blazen. Enkel spelers van de thuisclub hielden hierdoor in, maar scheidsrechter Kok en de spelers van De Merino’s bleven stoïcijns waardoor Przemek Szeller vervolgens een weifelende doelman Onderstal wist te passeren.
In de tweede helft ging de thuiscub vol goede moed van start en een venijnig schot van Ferry Land dwong de doelman van De Merino´s tot een knappe redding. Na ruim vijf minuten verdubbelden de gasten hun voorsprong. Ook hieraan kleefde een naar bijsmaakje omdat de gasten bij hun aanval geen oog hadden voor een op de grond liggende geblesseerde Elburger en Levi Verboom doelman Onderstal tenslotte wist te passeren.
Hierna was het gedaan met het verzet van de blauw-witten die steeds mee ruimtes weggaven. Uit de vele kansen die vervolgens ontstonden wisten de gasten middels Sebastiaan Klein en wederom Szeller uit te lopen naar een 4-0 voorsprong. In blessuretijd slaagde de Vries er nog in om de hatelijke nul van het scorebord te poetsen.

Laatste nieuws