Nieuws

Machine Fabriek Elburg

Machine Fabriek Elburg

In de reeks ´Sponsor uitgelicht´ richten we de blik dit keer op een onderneming met een wel heel lange staat van dienst als sponsor van de Elburger Sport Club. We nemen een kijkje achter de schermen van Machine Fabriek Elburg.

Al meer dan 25 jaar is dit bedrijf sponsor van de club, in de jaren negentig was het zelfs hoofdsponsor. Eén van de oprichters van MFE is Gerrit Berghorst die we nog regelmatig zien op het Burgemeester Bode Sportpark. Na zijn pensionering in 2012 heeft Berghorst de leiding over gedragen aan Herman Ponstein. In 1994 maakte het bedrijf een doorstart en is sindsdien doorgegroeid tot een bedrijf met 120 medewerkers.

Dat Herman een blauwwit hart heeft is wel duidelijk. Hij voetbalt zelf vanaf zijn 6e jaar tot de dag van vandaag en we kennen hem natuurlijk ook als penningmeester van de club.

Machine Fabriek Elburg b.v. is een specialist in het vervaardigen en leveren van compleet bewerkte gietstukken, fijnmechanische draai- en freesdelen en samengestelde producten (modules). Tal van internationaal gerenommeerde bedrijven maken gebruik van de geavanceerde metaalbewerkingen van MFE.

Machine Fabriek Elburg levert o.a. aan de truckindustrie. ´Zo zijn wij door DAF geselecteerd als leverancier van de cabinesteunen voor de nieuwe generatie Euro-6 trucks´, aldus Herman.

Maar er zijn meer sectoren waaraan MFE levert zoals de olie- , gas- en zoals gezegd automotive industrie.

Machine Fabriek Elburg onderscheidt zich door het beheersen van het totale proces van het beoordelen van de haalbaarheid tot de levering. ’Door het aangeleverde ontwerp eerst goed te beoordelen kunnen de goed opgeleide medewerkers van de machinefabriek vaak kostenbesparende wijzigingen voorstellen en doorvoeren’, aldus Herman. ‘en dat leidt tot een hoge mate van klanttevredenheid.’

Binnen dit proces moet constant gewerkt worden in het spanningsveld van minimale voorraad, hoge mate van flexibiliteit, 100 % leveringsbetrouwbaarheid en korte doorlooptijden. ’Dit is een andere sterkte van MFE.’

Machine Fabriek Elburg heeft recent verder geïnvesteerd in nieuwe technologie zodat de productie drastisch is gegroeid en het eenvoudiger is geworden om kleine en grote series machineonderdelen te bewerken.

Niet alleen op technologisch gebied is MFE klaar voor de toekomst. Ook de volgende generaties Ponstein werken inmiddels bij de machinefabriek. Zoon Miguel en dochter Lynn zijn ook dagelijks te vinden in dit geavanceerde bedrijf. En zij treden ook buiten hun werk in de voetsporen van hun vader. Ook zij zijn namelijk voetballende leden én vrijwilliger bij de Elburger Sport Club.

En kijkend naar de lange lijst van werknemers die bij de club (hebben) gevoetbald lijkt dat haast een voorwaarde om bij de Machine Fabriek te mogen werken: Cees van Loo, Wilco van het Goor, Herrald Hulst, Leroy Ponstein, Sander van Putten, Henk Land, Wilco Balk, Arjan Daalmeijer, Richard Dallau, Wichert Jansen en Martjan Both.

Machine Fabriek Elburg
Industriestraat 10
8081 HG Elburg
tel. 0525-684299
machinefabriekelburg.nl

Laatste nieuws