Nieuws

Succesvolle eerste editie van het ESC- snerttoernooi

Zaterdag 10 januari stond de eerste editie van het ESC-snerttoernooi op het programma.
Met de deelname van alle seniorenteams (1e t/m 8e, waarbij het 1e met twee teams deelnam) en het damesteam waren er 10 gemotiveerde teams aanwezig om de bal, na voor velen een periode zonder bal, weer eens te laten rollen.

Op het hoofdveld werd er in 2 poules van 5 flink gestreden tegen elkaar en vooral ook tegen de weerselementen. Tijdens de eerste wedstrijden regende het helaas fors maar bij het verdere verloop van het toernooi was er alleen last van de hevige wind.

Met 69 doelpunten in 21 wedstrijden (3,3 doelpunt gemiddeld per wedstrijd) werd het net deze middag niet alleen door de wind gebold. Menig speler wist zijn of haar zelfvertrouwen op te vijzelen door een doelpuntje mee te pikken. Het is uiteraard te hopen dat de teams deze scherpte voor de goal ook in de tweede seizoenshelft vast weten te houden.

De op papier verwachte uitslagen kwamen niet helemaal uit. In poule A was team I van het 1e wel oppermachtig maar wist het 7e knap de 2e plaats in de poule te bemachtigen ten koste van het 3e.

In poule B zorgde het 4e voor een heuse stunt door team II van het 1e en het 2e achter zich te laten en de finale te bereiken.

In de finale waren de mannen van het 4e, ondanks een vroege voorsprong, uiteindelijk vrij kansloos. Met een 7-3 overwinning mocht team I van het 1e zich kronen tot winnaar van de eerste editie van het ESC snerttoernooi.

Met dank aan de scheidsrechters (Mario Bijsterveld, Gerrit Zoet, Freek Witter en Harrie Petersen) die de wedstrijden in goede banen wisten te leiden kon er terug gekeken worden op een succesvol toernooi. Het is dan ook de bedoeling om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken zo vlak na de winterstop.

Een extra woord van dank is op zijn plaats voor Restaurant “de Haas”. Zij verzorgden de overheerlijke snert tijdens en na afloop van het toernooi! Hierdoor was het niet alleen het weer tijdens het toernooi wat snert was maar ook na afloop was het snert.

De uitslagen waren als volgt:

Poule A

  1. ESC 1 (team I) 12 pnt
  2. ESC 7 7 pnt
  3. ESC 3 6 pnt
  4. ESC 5 4 pnt
  5. ESC dames 0 pnt

Poule B

  1. ESC 4 9 pnt
  2. ESC 2 7 pnt
  3. ESC 1 (team II) 5 pnt
  4. ESC 6 4 pnt
  5. ESC 8 3 pnt

Finale

ESC 1 (team I) – ESC 4    7-3

Laatste nieuws