Nieuws

Rabobank Noord/Veluwe

Rabobank Noord/Veluwe

Samenwerken

Van oudsher bankieren veel bedrijven en particulieren op de Noord-Veluwe bij de Rabobank. Het relatiebestand van de bank telt zo’n 8.500 bedrijfsmatige- en 80.000 particuliere klanten. Duran Vonck (accountmanager grootzakelijke relaties): “Als Rabobank voelen we ons nauw betrokken bij onze relaties en de omgeving. Met ruim 200 medewerkers zijn we actief op de Noord-Veluwe.”

Het belang van het MKB
Het midden- en kleinbedrijf (MKB) speelt een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Duran: “De overgrote meerderheid van de ondernemers is actief in het MKB en dat geldt ook op de Veluwe. Op de Veluwe is het MKB verantwoordelijk voor maar liefst 61% van de bruto toegevoegde waarde. Een mooie score, daar kunnen we met z’n allen trots op zijn.”

Degelijkheid en no-nonsens aanpak
Op financieel gebied scoren bedrijven op de Veluwe goed. Dat is volgens Duran een logisch gevolg van het feit dat veel ondernemingen al jarenlang bestaan en de ondernemersgeest zich hier kenmerkt door degelijkheid en een no-nonsens aanpak. Dat is een sterkte, maar kan ook een valkuil zijn. Juist in deze onzekere economische tijd is het belang om te innoveren groot. Denk aan de opkomst van webwinkels die concurreren met fysieke winkels, waardoor dorps- en winkelcentra een andere functie krijgen. Dat is van belang voor ondernemers, maar ook voor de Rabobank.

Meer dan geld verstrekken
“Wij zien het als onze rol om niet alleen geld beschikbaar te stellen om plannen van ondernemers en particulieren te financieren, maar ook om een bijdrage te leveren aan het stimuleren van de lokale economie en het behoud van een leefbare woonomgeving. We zetten in op het ondersteunen van ondernemers bij het anticiperen op ‘de nieuwe werkelijkheid’ zoals wij dat noemen. Daarbij helpen we ondernemers bij het nemen van de juiste financiële beslissingen. Wij blijven lang achter onze klanten staan, ook in moeilijke tijden. Behoud van werkgelegenheid is voor ons namelijk ook een groot goed. Ons advies aan ondernemers is om niet te wachten tot de noodzaak ontstaat, maar om waar mogelijk de bakens te verzetten vanuit eigen kracht”, aldus Duran. 

Een aandeel in elkaar
Het is een bijzondere tijd voor ondernemers, ook op de Noord-Veluwe. “De uitdaging is om nog meer dan in het verleden verbinding te zoeken met andere ondernemers en in te spelen op de behoefte en de beleving van de klant. De kracht is dat partijen met elkaar optrekken en elkaar versterken”, aldus Duran. “Vanuit die optiek sponsoren wij ESC. De club is in staat om vanuit een goede organisatie en met veel betrokken vrijwilligers een belangrijke maatschappelijke rol te spelen in Elburg. Dat gaat verder dan alleen maar het voetbal. Rabobank Noord Veluwe is door haar lokale focus maatschappelijk betrokken bij deze omgeving. Via het Rabofonds Noord Veluwe en Rabo Clubkas Fonds doen we, naast onze bancaire dienstverlening, iets extra’s voor de lokale gemeenschap. De projecten die wij als lokale bank aangaan, geven invulling aan onze maatschappelijke betrokkenheid. De laatste jaren heeft ESC met succes meegedaan aan de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Noord Veluwe wil  ook graag als sponsor een bijdrage leveren om de club te ondersteunen. Veel succes ESC!”

 

Contact
Neem contact met ons op via (0341) 46 67 00 of bedrijven@nv.rabobank.nl of kijk op www.rabobank.nl/noordveluwe en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Natuurlijk kunt u ook met  Duran Vonck bellen (06-20 39 41 35).

Laatste nieuws