Nieuws

Slagerij van Guilik, nr. 1 in BBQ

Slagerij van Guilik, nr. 1 in BBQ 

‘De regio heeft ons massaal in de armen gesloten’ begint Jack (Sjaak) van Guilik zijn verhaal als hij begint te vertellen over Slagerij van Guilik. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Jack van Guilik stamt uit een echte slagersfamilie die 150 jaar terugvoert naar Ede. Het kon dan ook niet uitblijven dat Jack in 1986 een slagerij opende in de BONI aan de Deventerstraatweg in Zwolle. En omdat de vraag naar complete verzorging van BBQ-partijen sterk toenam ging van Guilik die activiteiten uitbreiden vanuit zijn huis in Heerde. ‘Mijn slager in Zwolle werd gek van dat gesleep met gasflessen en dergelijke, we kwamen in Zwolle ruimte tekort’. Zo gebeurde het vervolgens dat zijn oprit thuis regelmatig vol met auto’s stond van klanten die de BBQ-spullen kwamen afhalen. Ook dit was na verloop van tijd niet langer houdbaar.

Het kon dan ook niet uitblijven dat van Guilik een nieuwe pand betrok in Hattemerbroek. Eén van zijn zonen exploiteert nu de slagerij in Zwolle en ook een 2e zoon zal na zijn studie binnen het bedrijf komen. ‘Ook mijn vrouw en een paar andere familieleden zijn werkzaam in ons bedrijf.’ In totaal werken er 20 mensen bij van Guilik. Van maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt deze enthousiaste ondernemer serieus werk. De laatste 3 jaar hebben we 5 mensen uit de WW kunnen aannemen. Ook zestigers, met nog maar weinig kansen op de arbeidsmarkt, blijken nu als chauffeur  geweldige ambassadeurs. Ook zijn er een paar ‘Wajongers ‘ bij ons aan het werk. Die hebben weliswaar extra begeleiding nodig maar te zien hoe blij ze zijn dat ze hier kunnen werken maakt mij een dankbaar mens, aldus van Guilik.

Op de vraag wat nu het onderscheidende karakter is van deze BBQ-specialist noemt van Guilik het bieden van een totaalconcept. Zo werken wij met koelaanhangers en koelboxen waarin het vlees 6 uur koel en vers blijft. Bij aflevering demonstreren onze chauffeurs desgewenst de geleverde barbecue zodat dat een succesvolle BBQ-party gegarandeerd is. Van Guilik prijst zijn loyale en betrokken personeel.

Al jaren is van Guilik betrokken bij het verenigingsleven. We hebben na verloop van tijd onze betrokkenheid bij PEC Zwolle op een lager pitje gezet en ons meer gericht op de amateurverenigingen in de regio. ‘ En dat heeft ons geen windeieren gelegd. Zoals ik al stelde, de regio heeft ons massaal in de armen gesloten’.

Slagerij van Guilik doet ook mee aan het ledenpasvoordeel bij de Elburger Sport Club. Op vertoon van de clubpas van de Elburger Sport Club wordt het achteraf schoonmaken van de Barbecue of de megapan niet in rekening gebracht. Een voordeel van maar liefst € 15, -.

Op de website leest u de vele mogelijkheden die van Guilik biedt om een geslaagd feest te organiseren.

Slagerij van Guilik BBQ en Catering
Duurzaamheidsstraat 19 c.
8094 SP HATTEMERBROEK
www.slagerijvanguilik.nl

 

Laatste nieuws