Nieuws

Geslaagde vrijwilligersavond

Op de woensdagavond,  langzamerhand traditioneel voorafgaand aan Hemelvaartsdag,  werd bij Elburger Sportclub de jaarlijkse vrijwilligersavond gehouden. Van de ruim 200 vrijwilligers die de vereniging rijk is, had een groot deel  gehoor gegeven aan de uitnodiging.  In zijn openingswoord prees voorzitter, Gert van Norel, een ieder die zich op wat voor gebied dan ook inzet voor de club. `Zonder jullie zou het onmogelijk zijn om de vereniging goed te laten functioneren`.

Natuurlijk ontbrak de verkiezing `Vrijwilliger van het jaar` op deze avond ook niet.

Hoewel hij nog maar `kort` bij de club betrokken is heeft Henk Disselhof zich in de  afgelopen zeven jaar op velerlei gebied  al zeer verdienstelijk gemaakt  en hopelijk ook nog lang zal blijven doen.  Hem werd deze benoeming dan ook hartelijk gegund.  Het daverende applaus van de aanwezigen bevestigde dit nog eens en  naast een bos bloemen ontving hij uit handen van de voorzitter  een enveloppe met inhoud.

Hierna nam iedereen deel aan een quiz, waarbij tien groepen waren samengesteld, die niet alleen werden getest op hun kennis van  o.a. sport ern muziek maar  ook algemene onderwerpen aan de orde kwamen.

Eén van de vragen was onder meer bij welke clubs Neerlands beste voetballer aller tijden, Johan Cruijff, had gespeeld. Naast Ajax en Feijenoord in eigen land en Barcelona en Levante in Spanje verdiende  hij ook nog een zeer goed belegde boterham bij twee clubs  in de V.S., t.w. Los Angeles Aztecs en Washington Diplomats.

De aanwezigen bleven vervolgens nog lange tijd gezellig bijeen en tussen de drankjes door werden diverse hartige hapjes geserveerd.  Omdat de spelers van het 1e elftal, een dag later voor de na-competitie moesten aantreden en normaal op deze avond als gastheer fungeren, werden hun honneurs nu op uitstekende wijze waargenomen door een aantal spelers van het 3e elftal.

Laatste nieuws