Nieuws

ESC VR1 sluiten het seizoen in stijl af

Gisteren moesten de dames van ESC VR 1 hun laatste competitiewedstrijd spelen van dit seizoen. De tegenstander ditmaal was Hierden VR 1. De wedstrijd in en tegen Hierden begon om 10 uur en de volgende dames gingen deze laatste wedstrijd spelen: Anne Bollee, Marinca Esselink, Lynn Ponstein, Kristel ten Have, Christel Knul, Marloes ten Have, Noraly Kragt, Diana Vos, Melissa Nap, Lisanne Huisman, Sharona Straatman, res: Lisanne v/d Meent en Daniek Lurhman.

De trainer was vandaag niet aanwezig, maar de leiding was in goede handen bij Aly v/d Pol en Mary Knul. De dames begonnen wat minder scherp aan de wedstrijd, waardoor Hierden redelijk goed mee kon komen. Sterker nog, Hierden kwam op een 1-0 voorsprong. Dit was iets wat nog niet vaak gebeurd was deze competitie, maar het team is enorm gegroeid en kan hiermee dus ook uitstekend omgaan. Gaandeweg de wedstrijd, namen de Elburgse dames het heft in handen. En de 1-1 kwam dan ook tegen de touwen aan. Het was Melissa Nap die dit doelpunt wist te scoren. Hierna gingen ze door. Er kwamen wat kansjes over en weer, maar toch was het wederom Elburg die wist te scoren. Het was Noraly Kragt die de 1-2 tegen de touwen aan schoot. Na een tactische omzetting van de leiding, werd er overgeschakeld naar 1:4:4:2 en Hierden kwam niet er bijna niet meer aan te pas. Sterker nog, er werd gescoord door Elburg en de stand werd uiteindelijk bepaald door Sharona Straatman op 1-3. Dit betekende dus, dat ook de laatste wedstrijd van de competitie ook door ESC VR1 gewonnen werd. Er kan dan ook geen enkele twijfel erover bestaand, dat ESC VR1 de terechte kampioen is geworden in de 5de klasse. En de cijfers liegen er ook niet om:
22 wedstrijden
20 wedstrijden gewonnen
1x gelijk gespeeld
1x verloren
61 punten behaald
158 doelpunten gescoord
29 doelpunten tegen gekregen
Met andere woorden, we hebben een behoorlijk uitgebalanceerd team wat heel sterk kan verdedigen, veel scorend vermogen heeft en bij vlagen uitstekend positiespel laat zien.
De grootste groei hebben we gemaakt in het acceptatievermogen onderling, gunfactor, positiespel. Ook hebben we te maken gehad met veel langdurige blessures, maar door de uitstekende samenwerken en ondersteuning vanuit de MB1 hebben we toch altijd goede resultaten kunnen/mogen behalen. Dit geeft uiteraard veel vertrouwen in de toekomst. Bij de Dames 1 heeft iedereen aangegeven volgend seizoen in principe door te gaan, dus kan het team grotendeels intact blijven, met aanvullingen misschien van andere speelsters. Maar dat zijn keuzes voor het volgend seizoen. Uiteraard wil ik Aly, Mary, Liesbeth, Diana bedanken voor de uitstekende samenwerking in het afgelopen seizoen. En ik hoop het volgende seizoen weer prettig met jullie te mogen/kunnen samenwerken.

Tot slot wil ik alle speelsters van ESC VR 1 bedanken voor hun enthousiasme, inzet en prestaties. Jullie zijn samen een uitstekende groep, wat enorm hard heeft gewerkt en hebben willen investeren in jezelf en elkaar om dit kampioenschap te kunnen bereiken en te vieren. Volgend seizoen gaan we proberen om ook weer in de 4de klasse zo hoog mogelijk te eindigen.
Het was een zeer bewogen seizoen met een lach, maar zeker ook een traan.

Al met al mogen we zeer trots zijn op hetgeen wat we met elkaar hebben bereikt.Ik wens een ieder een mooie vakantie toe en hopelijk zien we elkaar weer gezond en wel op en rondom het veld bij de Dames Vr 1 team van de Elburger SC.

Laatste nieuws