Nieuws

Afscheid Gert van Norel als speler

gertAfgelopen vrijdagavond 29 mei nam ESC afscheid van Gert van Norel als actief voetballer. Een prachtige en goed georganiseerde avond, gecoördineerd door Gert zelf en dan zit het dus wel snor. Om 18.30 uur verzamelden de uitgenodigde spelers van het “oude” ESC 3 zich en de spelers van het huidige ESC 3 om Gert als actief speler afscheid te laten nemen.

Oud ESC 3 werd vertegenwoordigd door Evert Duin, Harrie Petersen, Reinier Broekhuizen, Arjan Goudriaan, Michael Hendriks, Aartje Klein, Geert Dijkstra, Klaas Lamberink, Herman Ponsteijn, Beentjes, Richard Delau , Jan Kees van Putten, Addie ten Have en Gert van Norel zelf de eerste helft. Het huidige ESC 3 werd vertegenwoordigd door Alfred Hulleman, Rudolf de Gunst, Andries van de Beek, Gerard Harderwijk, Lammert Eibrink, Hans van Putten, Yanick Leusink, Fred Leusink, Peter Moes, Frank Kroon, Harm Jan Hulst en Wiljan van Werven en in de 2e helft versterkte Gert van Norel de achterste gelederen. Net zoals bij het huidige seizoen van het huidige 3e dus een krappe 12 man bezetting. De dure en langdurige geblesseerde bank van ESC 3 bestond uit aftredend coach Harrald Kroeze, ex ESC 1 coach en weer speler Gerrit Visscher, Johan Korenberg, Kebir Jarir, Alwin van Kolthoorn en de reeds gestopte Wilco Sollie en Harrie Deloo.

De wedstrijd ving aan om 19.00 uur en verliep erg sportief. Je zag heel duidelijk dat oud ESC 3 gebrand was om te gaan winnen en stuk agressiever en geconcentreerder te werk ging. De “jonkies” van ESC 3 vonden het best en vooral belangrijk heel te blijven en lekker te genieten. De oudjes kwamen dan ook zeer verdiend op voorsprong via Klaas Lamberink, waarbij het erg riekte naar buitenspel maar scheids Fadel keurde het doelpunt goed. Net voor rust maakte ESC 3 nog wel de 1-1 via Wiljan. Er gebeurde verder niet veel noemenswaardigs op meerdere struikelpartijen van Peter Moes na. De spelers begrepen Peter niet en hij de spelers niet. Vechtend om overeind te blijven haalde “de zeehond” toch netjes de rust. Ook al ruim de 50 gepasseerd dus prima prestatie.

De 2e helft na de thee verliep hetzelfde. Sportief, leuke aanvallen en gezellige onderonsjes en weer een voorsprong voor de oudjes. Wederom was het Klaas die scoorde. Daarna, tegen het einde van de wedstrijd was de koek op voor de oudjes en maakten Hans, Yanick en weer Wiljan er 2-4 van en was de wedstrijd gelopen. Net voor het einde was het zover. Gert nam afscheid van het actieve voetbal en ging onder luid applaus van de spelers en de uitgenodigde spelersvrouwen en familie van Gert, van het veld.

Na het douchen was de zeer gezellige receptie/feestavond in de kantine van ESC. Alles stond netjes klaar. Hapjes, drankjes, tafeltjes en gezellige muziek. Herrald Hulst en Tonny Waanders verzorgden uitstekend de drankjes en muziek.

De avond was erg gezellig, vooral de leuke anekdotes van enkele spelers, maar vooral van Gert zelf, waren geweldig. Als een ware leraar nam Gert de regie zelf en vertolkte middels de letters van het alfabet zijn complete carrière en enkele meegemaakte gebeurtenissen. Zo is Gert pas op de late leeftijd van 11/12 jaar begonnen met spelen en mocht zijn eerste stappen maken in de B3 in en tegen ASV Dronten. Ze hadden het vroeger in het gezin niet breed en op een dag zag Gert iemand voetbalschoenen weggooien en daar wist Gert wel raad mee en mocht hij op voetbal. Gelukkig maar, want Gert heeft een mooie carrière doorgemaakt en haalde zelfs het eerste van ESC. Latere jaren verstreken vooral bij het “oude” ESC 3 en later bij het huidige ESC 3 (met historie als het legendarische ESC 6 en daarvoor zelfs ESC 8). Prijs aan prijs werd door dit elftal aan elkaar geregen en Gert was daarbij een rots in de branding. Hij bleef ook fit en trainde wekelijks met de overige senioren. Een speciale vernoeming ging ook uit naar de diensten van Aartje Klein en ontving daarvoor ook een Trofee. Aart was er altijd. Zo was er ook een trofee weggelegd voor Gert’s speelmaat Harrie Petersen. Hij werd benoemd als de speler met de meeste praatjes en soms wat onsportief gedrag. De posities 2 en 3 waren voor niet verrassend Lammert Eibrink en Klaas Lamberink. 2 jonkies die net buiten de top 3 vielen waren ook net zo weinig verrassend, Kebir alias Parel en Alwin alias Kolly.

Gert zorgde vrijdagavond vooral zelf voor hilarische momenten en ook Harrie Petersen en Herman Ponsteijn hadden mooie woorden over voor Gert. Gert kreeg nog een ingelijst shirt overhandigd met alle namen van de spelers erop.

Gert, namens iedereen met wie je hebt gespeeld en wie op de avond aanwezig waren. Hartelijk dank voor de fijne jaren samen en hopelijk blijf je nog lang behouden voor de Elburger Sportclub als niet spelend lid en nu voorzitter.

Verder werd de avond ook nog afscheid genomen van coach Harrald Kroeze en speler Rudolf de Gunst. Beiden verdienen ook een vernoeming en een afscheidscadeau voor hun jarenlange inzet en aanwezigheid. Ook Rudolf kreeg een shirt met alle namen erop. Bedankt toppers!!
_T9U1861a-1_T9U1798a-1_T9U1739a-1_T9U1564a-1_T9U1418a-1gert1

Laatste nieuws