Nieuws

Elburger Sportclub zwaait spelers en stafleden uit !

Nu de teleurstelling bij Elburger Sportclub, na de degradatie, voor een groot deel is verwerkt, werd afgelopen zaterdagavond voor de vertrekkende spelers en stafleden van het 1e elftal een afscheidswedstrijdje georganiseerd. De hoofdmacht speelde tegen een team van o.a. oud-ESC-ers, waarin we o.a. de namen tegenkwamen van Frans Koornberg (VVOG), Hisham Saad en Michael Roessler. De laatste twee waren speciaal voor deze gelegenheid naar Elburg afgereisd; de uitslag was 3-3 waarbij Marco de Vries zijn allerlaatste treffer scoorde voor de blauw-witten.

Spelers die we volgend seizoen zeker niet meer terug zullen zien bij de selectie zijn Bjarn Onderstal, die naar Berkum vertrekt en Marco de Vries, die zich met z’n vriendin in Engeland (Londen) gaat vestigen. Of daarbij nog een plaatsje voor hem zal worden ingeruimd bij één van de Londense topclubs (b.v. Arsenal of Chelsea) is echter nog zeer de vraag………….

Als donderslag bij heldere hemel kwam de mededeling van Mark Land, die aanvankelijk te kennen had gegeven vanwege militaire verplichtingen niet meer voor het 1e elftal uit te kunnen komen. Nu liet hij echter weten volgend seizoen in een lager elftal te gaan spelen. Hij gaat dat echter niet doen bij de club waar hij opgroeide en vele ups en downs meemaakte, maar bij 4e klasser s.v. Zalk ! In zijn kielzog zullen zijn twee jongere broers Rick en Ferry hem vergezellen. Ook keeperstrainer Berry Wagterveld vertrekt naar de club aan de boorden van de IJssel.

Verder draagt Henri Boer de grensrechtersvlag over aan Jaap Wolfsen terwijl het trainers-duo Gerrit Visscher/Fred Leusink, dat het laatste half jaar aan het roer stond, in het nieuwe seizoen wordt opgevolgd door Remon van Schoonhoven uit Epe. De stem van Jan Daalmeijer, als omroeper bij thuiswedstrijden van het 1e elftal, klonk deze avond ook voor het laatst uit de speakers. Na twaalf jaar gaat hij een andere invulling geven aan de zaterdagmiddagen. Zijn opvolger, Ferdinand Koops, nam al enkele keren zijn honneurs waar.

Na afloop werden de afzwaaiers vervolgens in het zonnetje gezet en bleef men, onder het genot van een drankje en een hapje, nog enige tijd gezellig bijeen en werden video-beelden van o.a. jeugdtoernooitjes uit vervlogen tijden vertoond.

Laatste nieuws