Nieuws

4e plaats E1 op het prestigieuze Hugo Venebrugge toernooi

imageOp zaterdag 6 juni behaalden wij, spelers van E1, de 4e plaats op het 7e Hugo Venebrugge toenooi in het prachtige Den Ham. Een toernooi met een emotionele achtergrond dat voor de 7e maal werd georganiseerd door familie, vrienden van Hugo Venebrugge en clubmensen van de voetbalvereniging Den Ham. Hugo was voetballer bij Den Ham en een clubman in hart en nieren. Hij stierf echter op 22 jarige leeftijd aan kanker. Ter nagedachtenis aan hem werd dit prachtige toernooi opgezet door zijn familie en vrienden. 16 E1 teams deden op deze fraaie zaterdag mee aan dit toernooi.

Om 09.00u werden wij opgevangen door een “eigen teammanager” Patrick die de hele dag bij ons bleef. We gingen eerst als team en met de spelers afzonderlijk op de foto. Toen het 1e kippenvel moment. Met alle spelers van de deelnemende teams lieten we 150 ballonen in de clubkleuren van Den Ham de lucht ingaan. Een eerbetoon aan Hugo. Hier waren de vrienden en familie van Hugo bij. Veel mensen moesten even huilen. Onze namen stonden op de kaartjes. Vorig jaar was een ballon zelfs in Polen terecht gekomen.

Toen kwamen de wedstrijden. Wij moesten spelen tegen gerenommeerde hoofdklassers zoals Dos Vriezenveen , Sparta Enschede en OZC Ommen. We speelden 2 x gelijk en wonnen 1 keer. Hierdoor werden we 1ste in onze poule. We lieten als nieuwkomer een prima indruk achter. Tussendoor kregen we van onze teammanager Patrick fruit en drinken en konden we gratis spulletjes, zoals hoedjes, ophalen bij de kidsclubs van Pec Zwolle en Heracles die ook aanwezig waren.

Om 13u kwam Patrick ons ophalen voor de lunch in de kantine. Elk team had een eigen “lunchtafel” met daarop een broodmaaltijd en een overheerlijke frikandel. Met alle teams werd gezamenlijk gegeten.

Maar toen kwam de kwartfinale. We moesten strijden tegen E1 uit Nieuwleusen. De winnaars van vorig jaar. Lastige klus dus. In een bloedstollende partij werd met 1-0 gewonnen en konden wij ons opmaken voor de halve finale. Hierin moesten wij voetballen tegen USV Hercules uit Utrecht. Prima ploeg hadden we al gezien. Maar helaas ging deze wedstrijd verloren. De mannen uit de Domstad lieten een snelle balbehandeling zien in combinatie met een geraffineerde omschakeling. Dus een terechte overwinning voor de Utrechtenaren.

Toen het 2e kippenvel moment. Tientallen motorrijders en trikes van de Vechtgenotenrit kwamen het sportpark oprijden. Stoere mannen die samen met jonge kankerpatiëntjes een dag aan het toeren waren om deze kinderen een geweldige dag te bezorgen. Deze Vechtgenotenrit wordt elk jaar georganiseerd om geld in te zamelen voor het Vechtgenotenhuis in Ommen. Een huis waar gezinnen met kinderen die met kanker worden geconfronteerd even alle ellende kunnen vergeten. Dit jaar was het goede doel , de Stichting Vechtgenoten, aan het toernooi gekoppeld. Deze stichting biedt (ex)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten. Die plek is het Vechtgenotenhuis in de omgeving van Ommen. Een indrukwekkende optocht.

Hierna moest er weer gevoetbald worden. We speelden in de troostfinale om de 3e en 4e plaats tegen Schalkhaar. Hier was veel publiek bij. Schalkhaar begon scherper aan de wedstrijd dan ons. Al gauw kwamen zij op voorsprong . We probeerden nog wel om gelijk te maken maar het lukte niet. We begonnen ook een beetje moe te worden. Dus werden wij 4e. Hier waren wij ook wel blij mee.

De finale was een strijd tussen door Achilles ’12 uit Hengelo en Hercules uit Utrecht. En wat voor een finale. De teams kwamen in een erehaag van vlaggen en vuurwerk het veld op. Wij stonden daar ook tussen. Honderden toeschouwers langs de kant. Het leek de Championsfinale wel. En er was een topscheidsrechter met echte grensrechters. In een zenuwslopende finale versloegen de Hengeloërs nieuwkomer USV Hercules na het nemen van strafschoppen.

Toen kwam de prijsuitreiking. Op een groot podium kregen de spelers van Achilles een joekel van een beker uitgereikt. Daarnaast kregen zij nog 20 vrijkaarten voor een wedstrijd van FC Twente en kregen alle spelers een voetbalshirt van Manchester United. De spelers van Hercules kregen 20 vrijkaarten voor een wedstrijd van Heracles Almelo, alle spelers van nr. 3 Schalkhaar kregen een voetbal en de winnaar van de penaltybokaal een eigen voetbalgoal. En wat kregen wij ?

Een geweldige voetbaldag. We kregen allemaal een fotomap met een elftalfoto en onze eigen foto erop. Wat een geweldig toernooi. Wat een perfecte organisatie, gastvrijheid, zoals Patrick die ons de hele dag begeleidde. Een papa zei dat Voetbal emotie is maar dat was het zeker vandaag. Dat dit prestigieuze E1-toernooi enorm leeft bleek wel uit de overweldigende reacties (o.a. tweet van Excelsior ’31 uit Rijssen: Wat een topdag, toptoernooi! en giften van de deelnemers. Twee E1 teams hadden voor het toernooi maar liefst 700 euro binnengehaald. Mede hierdoor kon Stichting Vechtgenoten aan het eind van de dag het mooie bedrag van 3.450 euro tegemoet zien.

“Den Ham” bedankt voor deze prachtige voetbaldag. We komen zeker terug als het mag.
Spelers/Trainers/Ouders E1.
imageimageimage

Laatste nieuws