Nieuws

Geslaagde vijfde editie sponsortoernooi Elburger Sportclub

26Eén van de evenementen die niet meer weg te denken is op de kalender van de v.v. Elburger Sportclub is het jaarlijkse sponsortoernooi.  Afgelopen zaterdag vond op de velden van het Burgem. Bode sportpark, al weer de vijfde editie plaats. Zestien ploegen  streden fanatiek maar uiterst sportief om de fel begeerde Aalt Petersen wisselschaal. Café-rest De Haas plaatste zich, evenals vorig  jaar,  opnieuw  voor de finale. Dit keer troffen ze in Visscher Assurantiën, met natuurlijk good-old Gerrit Visscher in de gelederen,  echter een geduchte mede-finalist. Nadat dit team in de vorige edities in de halve finale was gestrand wist men dan nu eindelijk  met een duidelijk 3-0 overwinning de eerste prijs in de wacht te slepen. In de strijd om de derde en vierde plaats eindigde Zandbergen Bestratingen voor het team van Bangma Verpakkingen.

Zonder een enkele wanklank leidden  de acht scheidsrechters  Freek Witter, Aart Veldhuizen, Jochem Huis in ´t Veld, Beert Hup, Steven Hopman, Anton Sjerp, Herman Hendriks en Willem Krooneman  de wedstrijden in uitstekende banen.

Nadat hij eerst de vrijwilligers had bedankt voor hun inzet reikte de voorzitter van de sponsorcommissie,  Ton  Gerritsen, de prijzen uit en nam Gerrit Visscher namens Visscher Assurantiën de wisselschaal in ontvangst, die minimaal een jaar lang mag blinken op het kantoor aan het Klaverplein.

Aan het eind van de middag werd ook nog een aantal rondes met het befaamde Rad van Avontuur gedraaid waarvoor de opbrengst in zijn geheel ten goede kwam aan de voedselbank Elburg/Oldebroek. Door een anonieme ondernemer werd de opbrengst  verdubbeld waardoor Ton Gerritsen het zeer fraaie bedrag van € 1000  mocht overhandigen aan de voorzitter van de voedselbank, de heer  Henk de Groot, die hier uiteraard zeer verguld mee was.

De kleinere jeugd kon zich gedurende de gehele middag vermaken op o.a. een springkussen, terwijl de zeer smakelijke saté´s en de eigen gemaakte broodjes-hamburger van café-rest De Haas weer gretig aftrek vonden bij de aanwezigen, die nog lange tijd gezellig bijeen bleven.

Laatste nieuws