Nieuws

Elburger Sportclub wint eerste wedstrijd om Rabobank Veluwecup.

Elburger Sportclub is goed begonnen aan het toernooi om de Rabobank Veluwecup.
Tegen 4e klasser Elspeet, naast Vierhouten ´82 twee van de deelnemende gastploegen, werd een 4-1 overwinning behaald.

In tegenstelling tot de formatie van de debuterende trainer Rémon van Schoonhoven, die over een bijna complete selectie kon beschikken, ontbraken bij Elspeet nog diverse spelers vanwege vakanties. De blauw-witten, die een goede indruk achterlieten, keken overigens al na vier minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. In een gelijkopgaande eerste helft, waarin Elspeet zich zeker niet onbetuigd liet, kwamen de blauw-witten door een treffer van Mitchel Kalverda evenwel spoedig langszij en namen even later zelfs de leiding. Een terecht toegekende strafschop werd oor Raoul Jessurun onberispelijk ingeschoten.

In de tweede helft, met een handvol mutaties in de ESC-ploeg, waarbij ook de jeugdige doelman Kevin Struik zijn collega Gerben van den Beld was komen vervangen, waren de Elburgers de overwegend bovenliggende partij. Mark en Wim de Vries bepaalden vervolgens de eindstand op 4-1.

Eerder op de middag wist OWIOS de andere gastclub, Vierhouten ´82, met 2-0 te verslaan terwijl het gemeentelijke onderonsje tussen gastheer DSV ´61 en s.v. ´t Harde, de winnaar van de vorige editie, in een 2-1 overwinning eindigde voor de Doornspijkers.

A.s. dinsdagavond   wordt het z.g.n. voorbereidingstoernooi, dat op deze fraaie zonnige openingsdag veel voetballiefhebbers naar sportpark De Haere had gelokt, vervolgd. Elburger Sportclub treedt dan om 19.30 uur aan tegen OWIOS, terwijl op hetzelfde tijdstip s.v. ´t Harde en Vierhouten `82 tegen elkaar in het strijdperk treden.

Laatste nieuws