Nieuws

OWIOS in extremis naast Elburger SC (1-1)

Vooraf had Elburger Sportclub misschien wel getekend voor een 1-1 puntendeling in de tweede wedstrijd om de  Rabobank Veluwecup tegen 2e klasser  OWIOS. Toen scheidsrechter van Leeuwen, die wel erg veel extra speeltijd bijtelde, voor de laatste maal floot, verlieten de mannen van trainer Rémon van Schoonhoven toch  met een enigszins katterig gevoel de grasmat. De mee naar voren gekomen doelman Matthijs Kuiper voorkwam in extremis met een uitstekend genomen vrije trap  alsnog een Oldebroeker-nederlaag  door zijn collega Gerben van den Beld kansloos te laten.

Het venijn van deze aantrekkelijke wedstrijd zat hem so-wie-so in de staart, omdat de arbiter even daarvoor  een doelpunt van OWIOS wegens buitenspel had afgekeurd.

De blauw-witten, die in verdedigend opzicht een sterke indruk maakten,  waren door  een doelpunt van Wim de Vries aan de leiding gekomen. De Oldebroekers wisten zich in de eerste helft nagenoeg geen kansen te creëren, terwijl  een verdubbeling  van de Elburger-voorsprong meer voor de hand lag. De Vries kopte tot twee keer toe, na een uitstekende aanval, net naast en de  bal op de stip had gemoeten nadat  nadat Ali  Muaala  tegen de grasmat was gesmeten.

In het eerste kwartier  van de tweede helft gingen de  groen-witten duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de Elburgers gaven (nog) geen krimp. Wanneer de blauw-witten daarna bij de tegenaanvallen wat leper met de mogelijkheden waren omgegaan dan had de voorsprong maar zo kunnen worden uitgebreid.

De ploeg van Erwin Brem kwam in de de enerverende  extra slotminuten echter alsnog langszij. In de andere wedstrijd, die tegelijkertijd werd gespeeld, maakte s.v. ´t Harde korte metten met gastclub Vierhouten ´82: 4-0.

Op de slotdag (a.s. zaterdag)  van dit nu al zeer geslaagde toernooi, speelt Elburger SC om 14.30 uur tegen gemeentegenoot  DSV ´61, terwijl om 12.30 uur  de ontmoeting Elspeet – Vierhouten ´82 op het programma staat.  S.v. ´t Harde en OWIOS sluiten het toernooi om 16.30 uur af waarna de prijsuitreiking zal plaats vinden.

Laatste nieuws