Nieuws

Elburger Sportclub winnaar Rabobank Veluwecup 2015

Elburger Sportclub is op sportpark De Haere de terechte winnaar geworden van de zesde editie om de Rabobank Veluwecup 2015.  De ploeg van de debuterende trainer Rémon van Schoonhoven mocht na afloop van dit goed georganiseerde en druk bezochte voorbereidingstoernooi uit handen van een vertegenwoordiger van de Rabobank NW Veluwe niet alleen de fraaie  wisselbeker in ontvangst nemen, maar toucheerde tevens een geldbedrag van € 250.

Foto: Eddy Bossenbroek

Foto: Eddy Bossenbroek

Gastheer DSV ´61 was na twee wedstrijden, waarin het de volle winst behaalde, één van de belangrijkste kandidaten voor de voor de eerste plaats, maar  op de slotdag  moesten de Doornspijkers, die een aantal vaste basisspelers misten, hun meerdere erkennen in gemeentegenoot Elburger Sportclub (0-2).  Met name in de eerste helft waren de blauw-witten  de bovenliggende partij, die nauwelijks kansen weggaven.  Kansen die de Elburgers zelf wèl wisten te  creëren en nadat  Wim de Vries al een keer dichtbij de openingstreffer was,  kopte de lange centrumspits  na een fraaie aanval de bal  uit een moeilijke positie fantastisch raak.

In het tweede bedrijf  was DSV ’61 wat vaker op de helft van de tegenstander te vinden, maar mede door enkele  knappe reddingen van de in de ploeg gekomen jonge doelman Kevin Struik (15) wist men geen bres te slaan in de Elburger-afweer. De betere  kansen waren  voor de blauw-witten, die overigens door een ongelukkige eigen goal van  Lennart Juffer met de zege en de uiteindelijke beker aan de haal gingen.

OWIOS, dat op het vinkentouw zat, had in de slotwedstrijd het Elburger-feestje nog kunnen verstoren, maar  door  de 3-2 nederlaag tegen  s.v. ´t Harde eindigden de Oldebroekers als vierde. Voor de gastploegen Elspeet en Vierhouten ´82, die als eersten die middag tegen elkaar speelden  (uitslag 2-1 in het voordeel van Elspeet), was een ondergeschikte rol weggelegd.

Eerder op de dag streden  de vier A-junioren-ploegen om de z.g.n. Jong Rabobank Veluwecup , die werd gewonnen door OWIOS en Elburger SC als tweede eindigde.

A.s. dinsdagavond komt Elburger SC  opnieuw in actie.  In de 1e ronde om de KNVB-districtsbeker (poule-fase) spelen de blauw-witten een thuiswedstrijd tegen een oude bekende, n.l. 2e klasser s.v. Lelystad ‘67.  De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 20.00 uur.

Laatste nieuws