Nieuws

Elburger Sportclub verliest bekerduel tegen Lelystad ´67: 3-4

In een doelpuntrijke en aantrekkelijke wedstrijd heeft Elburger Sportclub de eerste wedstrijd in de poule-fase om de KNVB-districtsbeker tegen 2e klasser Lelystad ’67 met 4-3 verloren.

De ploeg van Remco Ahrends,  met veel beweging en snelheid,   stond na amper vijf minuten spelen al op een 1-0 voorsprong doordat Robert  Doufikar van dichtbij ongehinderd  kon binnenkoppen. De zeer verdienstelijk spelende  Elburgers gaven goed partij maar echte grote kansen  kansen ontstonden er niet, terwijl Lelystad dichterbij een tweede treffer was.

Toch kwamen de blauw-witten  op gelijke hoogte. Middels  een uitstekende  aanval  over de linkervleugel kopte Wim de Vries uit een voorzet van Björn  van de Wetering de bal onhoudbaar achter doelman Caglar Yilmaz.

Ook in de tweede helft moest de thuisclub overwegend  het initiatief laten aan de gasten, die in de beginfase zelfs twee doelpunten door de arbiter zagen afgekeurd.

Terwijl een voorsprong voor de 2e klasser meer voor de hand zou hebben gelegen kwam Elburger Sportclub door een fantastische treffer van de sterk spelende Raoul Jessurun  onverwachts  aan de leiding. De van WHC teruggekeerde middenvelder  zag doelman Yilmaz iets te ver voor zijn doel staan en met een zeer bekeken schot  vanaf zo’n  40 meter schoot hij de bal over de Lelystadse-goalie.

De zich dapper werende Elburgers moesten hierna echter toezien hoe de met veel techniek geschoolde rood-witten goed gebruik maakten van de ruimtes en door treffers van Bas Ruijter en Rychendley Richards (2x) uitliepen naar een naar een veilige 4-2 voorsprong.  In de slotminuten bepaalde De Vries met een fraaie kopbal de eindstand op 3-4.

Laatste nieuws