Nieuws

De bal rolt weer bij de Dames van ESC Vr1

Na een korte zomerstop is het seizoen weer begonnen. Na een kleine 2 weken training en het bekende vallen en opstaan van mensen die gaan of terugkomen naar en van de vakantie, was het vandaag dan eindelijk weer zover. We hebben een zeer grote selectie van 25 speelsters, dus helaas net te weinig om met 2 volwaardige zaterdagteams te kunnen gaan spelen. Vandaar dat wij dus ook aan een vrijdagavondcompetitie mee gaan doen. Het begeleidingsteam van ESC VR1 bestaat uit: Trainer Gerrit Zoet, Assistent-trainer: Inge Hermsen, Leidster: Aly v/d Pol, Grensrechtser: Mary Knul. Maar vandaag mochten we dan gaan spelen voor de beker tijdens een thuiswedstrijd tegen Hierden VR1. Voor de trainer was het makkelijk om te kiezen welke spelers er vandaag konden spelen, want we hadden een waslijst aan blessures, vakantiegangers of werkenden. De volgende dames waren aanwezig, Doel: Julia Hofman, Achterhoede: Marinca Esselink, Lynn Ponstein, Kristel ten Have, Marloes ten Have, Middenveld: Melissa Nap, Diana Vos, Christel Knul, Voorhoede: Deli v/d Graag, Sharona Straatman, Desiree Flokstra, res: Lisanne v/d Meent, Charissa Pinna en Manuele Kalajica (terugkomend van blessure)

We begonnen wat slapjes aan de wedstrijd en het was Hierden die eerst in de aanval ging. Dit deden ze zonder ook maar echt gevaarlijk te worden. Na 10 minuten namen wij het heft in handen en gingen we steeds meer naar voren voetballen. Dit resulteerde in een aantal kansjes, maar er werd helaas niet gescoord. Het hele team werkte echt keihard en zonder echt goed tot voetballen te komen, hadden wij wel de volledige controle over de wedstrijd. De achterhoede onder leiding van Kristel ten Have stond als een huis en zij mogen dus echt een groot compliment ontvangen. Nadat Deli v/d Graaf er een aantal keren zeer gevaarlijk door kwam, misten we net de aansluiting om haar te kunnen helpen in het doelgebied van de tegenstander. Na ongeveer 15 a 20 minuten spelen was daar dan de eerste echt kans, want het was Sharona Straatman die de bal in het doelgebied aangespeeld kreeg, maar kon helaas niet genoeg kracht zetten om de bal in het doel te schieten. Sporadisch kwam Hierden eruit, maar gelegenheids doelvrouw Julia Hofman deed het uitstekend en voetbalde goed mee. Ook de uittrappen kwamen vaak ver en goed aan. Na een kleine half uur spelen, was het Kristel ten Have die goed doorstapte en de bal veroverde. Zij speelde de bal richting Diana en via een steekpass kwam Melissa Nap op ongeveer 35 meter afstand van het doel in balbezit. Met een indrukwekkende solo en een bekeken bal wist Melissa de dik verdiende 1-0 aan te tekenen. De vreugde was groot en de dames van ESC gingen door. Want voor de rust verschenen we nog een aantal keren in de buurt voor het doel, maar hadden Melissa, Deli, Desiree helaas het vizier niet op scherp staan. Met een 1-0 voorsprong werd de rust gehaald. In de rust kwam Sharona van het veld en kwam Lisanne v/d Meent binnen de lijnen. Aangegeven werd om te proberen goed positiespel te hanteren en op die manier Hierden kapot te spelen. En meteen in de 2de helft leek dit al te gaan lukken, maar helaas ging Melissa te ver naar buiten en werd daardoor de hoek te klein. Dit gebeurde vervolgens nog een keer en ook Desiree wist niet te scoren. Na ongeveer 20 minuten moest Lynn Ponstein helaas gewisseld worden door een blessure en moesten we dus weer gaan schuiven. Hierden kwam meer en meer in het spel voor en we kwamen onder druk te staan. Na een lange pass van Hierden werd de bal verkeerd getaxeerd en kon een aanvalster van Hierden de bal aannemen, draaien en de bal op een schitterende manier in de korte hoek binnen schieten. Maar de dames van ESC gaven niet op en gooiden de schouders er nogmaals onder en gingen weer vol op de aanval. Tijdens een hoekschoep gebeurde er iets in het doelgebied waarna Kristel ten Have ook geblesseerd van het veld af moest. Dit betekende een compleet nieuw centrum en weer schuiven in de verschillende linies. En ondanks druk van Hierden en een paar kleine kansjes nog voor ons werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd was deze uitslag terecht, maar het aantal echte kansen was duidelijk in ons voordeel. Maar als je de kansen niet weet te benutten, verdien je uiteindelijk ook niet om te winnen. Het was nog maar de eerste wedstrijd van het seizoen, maar dit bied zeker een zeer goede perspectief voor het seizoen. Volgende week zaterdag spelen we de lastige uitwedstrijd in Harderwijk tegen VVOG VR2.

Laatste nieuws