Nieuws

Reaal Dronten – Elburger Sportclub: 3-3

Voor de meeste ploegen blijft deelname aan de strijd om de KNVB-districtsbeker beperkt tot de poule-fase;  dat geldt dit jaar ook voor Elburger Sportclub. Nadat vorige week de wedstrijd tegen Lelystad ´67 verloren ging (3-4) kwamen de blauw-witten j.l. dinsdagavond in de confrontatie tegen 4e klasser Reaal Dronten niet verder dan een 3-3 gelijkspel en weet zich hierdoor uitgeschakeld. De formatie van trainer  Remon van Schoonhoven keek na amper vijf minuten spelen al tegen een 1-0 achterstand aan  toen de defensie zich verkeek op de snelheid van  Danny Mol  die doelman Kevin Struik  van dichtbij passeerde. De eindstand had evengoed  ook de ruststand kunnen betekenen want beide ploegen grossierden hierna in  het missen van kansen. Met name Wim de Vries bij de Elburgers, anders zo trefzeker, slaagde er (nog) niet om  Reaal-doelman  Dean Dillon Bolink het zwijgen op te leggen..

De blauw-witten kwamen vervolgens getergd uit de kleedkamer en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Echter  in plaats van een Elburger-treffer,  die o.a. voor De Vries na een opgelegde kans voor het oprapen lag,  verdubbelde  Reaal, overigens tegen de verhouding in,  de score middels Remco Drenth.

De uitstekende mogelijkheden voor Elburger Sportclub stapelden zich  hierna op en de inmiddels  in de ploeg gekomen jonge Robert Radstaak  smaakte  het  genoegen om zijn eerste officiële doelpunt voor de  Elburgers op zijn naam  te  brengen. De blauw-witten  drukten daarna  hun  meerderheid  verder in cijfers uit.  Na de gelijkmakende treffer van De Vries, uit een hoekschop, bracht Bert-Jan Kragt met een intikkerje zijn ploeg aan de leiding.  De blauw-witten leken hierna af te stevenen op een ruime overwinning,  maar in de slotfase verslapte het spel enigszins waardoor  Reaal alsnog door een treffer van Kevin Dolman langszij wist te komen.

Voordat een week later het grote werk (lees competitie) begint met een thuiswedstrijd tegen Sportclub Teuge,  staat a.s. zaterdag 29 aug.  de laatste wedstrijd in de poule-fase  op het programma . De blauw-witten gaan op bezoek bij een oude bekende,  n.l. 2e klasser IJVV te IJsselmuiden.  De wedstrijd op sportpark  Den Uithoek begint om 14.30 uur.

Laatste nieuws