Nieuws

3-1 verlies voor Elburger Sportclub in laatste bekerduel

Door een uitglijder van de verder foutloze doelman Gerben van den Beld keek Elburger Sportclub in het laatste bekerduel in de poule-fase, tegen 2e klasser IJVV te IJsselmuiden, al na ruim vijf minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan.

De blauw-witten toonden zich, met name in de eerste helft, gelijkwaardig aan hun tegenstander. Nadat de Elburgers al enkele malen gevaarlijk voor het doel van Jasper Fix waren verschenen was het de ver opgerukte Björn van de Wetering die vanaf zo´n 30 meter verwoestend uithaalde en de IJVV-goalie kansloos liet. Voor beide ploegen ontstonden er hierna voldoende kansen om aan de leiding te komen en het was Chiel Buikema die ruim vijf minuten voor rust de thuisclub opnieuw aan de leiding bracht.

Na de hervatting slaagden de blauw-witten er niet meer in het niveau te bereiken van het eerste part terwijl Raoul Jessurun in de kleedkamer was achtergebleven. Ook Matthijs Frik verliet halverwege het strijdtoneel. Beide spelers zullen het komend seizoen een belangrijke rol spelen bij de Elburgers. IJVV was wel wat dreigender, waarbij de blauw-witten, na ruim zeventig minuten, verder moesten zonder Richard Boer. Scheidsrechter Midden, die nogal nadrukkelijk aanwezig was en in deze sportieve wedstrijd vaak onnodig met gele kaarten wapperde, bestrafte een overtreding van Boer veel te zwaar met rood. De nummerieke meerderheid van de thuisclub was overigens maar van korte duur. Bij een handsbal van doelman Fix tien minuten later, even buiten het strafschopgebied, was de kleur rood wèl terecht ! Zijn collega-invaller doelman Albert Jan Meuleman stond niet veel later aan de basis van de uiteindelijke 3-1 zege. Bij een Elburger-aanval onderschepte de uit zijn doel gekomen Meuleman de bal en met een goed geplaatste trap bereikte hij de geheel vrijstaande Buikema die Van den Beld met een prachtige lob passeerde. Bij enkele vrije trappen hadden de Elburgers de achterstand nog kunnen verkleinen, maar zelfs van zeer dichtbij lukte dit niet.

Na het korte bekeravontuur, met Lelystad ´67 als afgetekende poule-winnaar, wordt het a.s. zaterdag allemaal een stuk serieuzer en wacht de ouverture van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sportclub Teuge.

Laatste nieuws