Nieuws

Tegenslagen treffen ESC VR 1

Zat het vorig seizoen allemaal enorm mee en werden we met vlag en wimpel kampioen in de 5de klasse. Nu zit het in de voorbereiding echt enorm tegen. We hebben op papier 24 dames die beschikbaar zijn om te voetballen, maar in de praktijd blijkt dit hoofdzakelijk door blessures, werk en begin van de studie enorm tegen te vallen. Want gisteren moesten we de uitwedstrijd spelen in Harderwijk tegen VVOG VR2. We gingen met 14 speelsters die kant op, maar hierbij zaten ook 3 twijfelgevallen die net terug kwamen van een blessure. De volgende speelsters mochten het gaan doen: Susan ten Have, Marloes ten Have, Diana Vos, Kristel ten Have, Christel Knul, Deli v/d Graaf, Lisanne Huisman, Melissa Nap, Desiree Flokstra, Julia Hofman en Sharona Straatman, Res: Daniek Luhrman, Lycke Moorman, Lisanne v/d Meent.

We begonnen redelijk maar VVOG heeft gewoon een goede ploeg. In het begin ging het nog redelijk gelijk op, maar er stonden te mensen bij ons uit positie te voetballen. Dit resulteerde dan ook in een dikverdiende 1-0 voorsprong voor VVOG. Bij dit doelpunt raakte Susan ten Have erg geblesseerd en moesten we noodgedwongen wisselen. Lycke Moorman was bereid onder de lat plaats te nemen. Het team pakte het weer redelijk op en we kregen wat kleine mogelijkheden. Maar VVOG ging door en wij kwamen met name op het middenveld vandaag te kort. Het was dan ook wachten op de 2-0 voor VVOG. Deze viel dan ook en werd ook nog 3-0 voor VVOG vanuit een vrije trap. Vanuit een hoekschop kwamen we nog terug op 3-1 door een eigen doelpunt van VVOG. We kregen zelfs nog kansen op de 3-2, maar helaas had Julia het vizier nog niet helemaal op scherp staan. En in plaats van met een 3-2 ruststand de kleedkamer op te zoeken, bleef het dus 3-1. In de rust bleek Kristel ten Have ook niet door te kunnen en moesten we dus noodgedwongen nog meer gaan schuiven in het team en kwam Desiree op de rechtsback te spelen.. Dit deed ze achteraf gezien enorm goed op die positie. Maar we kwamen aanvallend niet echt meer in het verhaal voor. Het was dan ook geen verrassing dat de score nog hoger uit zou vallen en het werd zelfs nog 4-1. Vervolgens vielen Julia Hofman en Lycke Moorman ook nog geblesseerd uit en moesten we de laatste 20 minuten zelfs met 10 dames verder spelen. Ze bleven hard werken, maar het verschil was veel te groot. De eindstand werd zelfs nog 6-1 voor VVOG. Het is zaak dat we zo snel mogelijk de 10 geblesseerden weer fit gaan krijgen en vervolgens ook fit gaan houden. Maar ook moet iedereen ervan doordrongen zijn, dat het allemaal een stapje sneller en harder moet om te kunnen overleven komend seizoen. Maar dit is gelukkig nog maar de beker, die wij als voorbereiding beschouwen op het komende seizoen. Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen DSV VR 2 om 12.30 uur.

Laatste nieuws