Nieuws

Wedstrijdverslag VSCO E5 – ESC E6

Vervolg op de eerste ‘kraker’.

Afgelopen zaterdag, 29 augustus, stond de tweede bekerwedstrijd gepland voor de jongens van ESC E6. Na de kraker van vorige week was de zin in nog een wedstrijd alleen maar gegroeid. Deze tweede wedstrijd was dan ook niet zomaar een wedstrijd, maar een heuse derby tegen VSCO en bij VSCO.

Met het dauw nog op het gras werd het wedstrijdveld betreden. Na een korte warming up en het begroeten van de enkele bekenden bij de tegenpartij (want dat hoort ook zo bij een dergelijke derby) werden de posities ingenomen en stip 8.45 uur afgetrapt. Helaas komt ESC al in de 4e minuut op een achterstand. Kort daarna krijgt Darko een mooie kans, na aangeven van Liam, maar het schot stuit op de keeper. ESC krijgt nog een tegendoel, 2-0. De jongens uit Elburg laten de moet niet zakken en blijven aanvallen. Nu krijgt Darko een vrije bal. Met een poeier gaat de bal richting goal, maar weer die keeper, al had ze nu meer moeite om de bal van richting te veranderen. Net voor de rust geeft Abdelrahman een mooie pass op Darko waarnaar hij resoluut inschiet. Met 2-1 de rust in zijn er nog voldoende mogelijkheden voor de tweede helft. Kort na het begin van de tweede helft weet VSCO weer te scoren en het verschil in doelpunten is weer 2. Corner ESC, Leroy neemt hem. Mooie effectbal die er bijna direct ingaat, helaas wordt de bal van de doellijn gehaald door een verdediger. De toeschouwers aan de kant (een deel dan) hadden hem al geteld, maar de scheidsrechter stond goed opgesteld op de achterlijn. Kort daarna maken de kanaries 4-1 en 5-1. Ook dit doet de spirit van de ESC jongens nog niet knakken en ze blijven dapper doorstrijden. Wanneer de doelvrouw van VSCO een slechte uittrap maakt bedenkt Abdelrahman zich geen moment en trapt de bal in de goal, 5-2. Loon naar werken! Op het moment dat er gedacht wordt dat de wedstrijd gespeeld is, drukt VSCO nog één keer door in de extra tijd en zet de eindscore op 6-2, einde wedstrijd.

Weliswaar verloren, maar de heren van ESC kunnen het veld met opgeheven hoofd verlaten. Er is goed gevoetbald, hard gewerkt en eerlijk gespeeld! Met deze ervaring op zak kunnen ze op naar de derde bekerwedstrijd aankomende zaterdag, thuis tegen WHC E7 om 8.30 uur ‘komt tot zien’!

Laatste nieuws