Nieuws

Elburger SC opent seizoen thuis tegen Sportclub Teuge

De supporters kijken er al een tijdje naar uit en de voetballers zijn er, hopelijk, ook klaar voor. A.s. zaterdag is het dan zover wanneer de amateur-voetbalcompetitie 2015-2016 van start gaat! Op het Burgemeester Bode sportpark staat als openingswedstrijd de ontmoeting tussen Elburger Sportclub en Sportclub Teuge op het programma.

Voor de huidige generatie spelers van de thuisclub zijn de meeste tegenstanders in de 3e klasse dan misschien wel nieuw, maar met het merendeel van de clubs kruisten de blauw-witten korte of langere tijd geleden al eens de degens. De laatste keer dat de ontmoeting tegen Sportclub Teuge op de kalender stond was in het seizoen 2009-’10. Elburger SC won toen beide wedstrijden: 0-1 (Marco de Vries) en 4-2 (Raoul Jessurun, Mark en David Laanstra 2x).

Het afgelopen seizoen eindigde de bezoekende ploeg van trainer Marcel Vink op een keurige zesde plaats. Beide teams kenden een voorbereiding met wisselende resultaten. Voor de Elburgers was de eerste plaats om de Rabobank Veluwecup weliswaar een leuke opsteker, maar speelde in de poule-fase om de KNVB-districtsbeker een ondergeschikte rol. Ook Sportclub Teuge werd in diezelfde competitie vroegtijdig uitgeschakeld.

Iedere ploeg is er natuurlijk op gebrand om de ouverture van de competitie het liefst met een overwinning af te sluiten. Dat zou voor Elburger SC overigens de eerste keer betekenen na vijf jaar. De vier wedstrijden daarvoor (allen thuis) gingen n.l. verloren. Zo sloeg afgelopen seizoen Renswoude nota bene in blessuretijd alsnog keihard toe. Hopelijk weet de formatie van trainer Remon van Schoonhoven vandaag deze trend te doorbreken met een driepunter !

De wedstrijd in Elburg staat onder leiding van de heer J.E. van Eck en de aanvangstijd is zoals gewoonlijk: 14.30 uur.

Laatste nieuws