Nieuws

Elburger Dames weten weer wat winnen is

Na een gelijkspel en een grote nederlaag, mochten we vandaag aantreden voor de laatste bekerwedstrijd. Gelukkig zijn er dames weer terug van blessures en komen de andere dames er ook aan. Vandaag stond de wedstrijd thuis tegen DSV VR 2 op het programma. De volgende dames mochten het gaan doen vandaag: Anne Bollee, Marloes ten Have, Marinca Esselink, Kristel ten Have, Christel Knul, Diana Vos, Noraly Kragt, Lisanne Huisman, Deli van de Graaf, Melissa Nap, Sharona Straatman, res: Daniek Luhrman, Susan Buiten, Angela v/d Poll en Lycke Moorman.

Noraly Kragt was wonderbaarlijk snel hersteld van haar blessure. Maar gelukkig kon ook Angela v/d Poll na een hele lange herstelperiode eindelijk weer verschijnen in voetbaltenue op de bank. Doordat deze dames weer terug kwamen, konden we eindelijk iedereen zoveel mogelijk op hun vaste positie laten starten en spelen. We spraken af om zoals gewoonlijk, meteen druk naar voren te zetten. En als team druk te zetten op de bal. We begonnen zeer scherp aan de wedstrijd en maakten vanaf het begin aan DSV duidelijk dat er voor hen niets te halen viel. Iedereen had er enorm veel zin in vandaag. Iedereen was fanatiek en bij vlagen werd er zeer goed gevoetbald. Helaas waren we nog niet zo gelukkig in de afwerking, want onder andere Noraly schoot een keer op de buitenkant van de paal of net naast. Ook de keepster van DSV bracht een aantal keer redding. Maar het was een kwestie van tijd dat wij de score zouden openen. Het was uiteindelijk Marinca Esselink die de score wist te openen met een schitterende boogbal over de doelvrouw van DSV. De vreugde was groot binnen het team en iedereen voelde zich goed vandaag. We speelden voornamelijk op de helft van de tegenstander, maar toch moesten we goed blijven opletten. Maar de verdediging stond als een huis. En dit verdedigen begon uiteraard al voorin door vroeg druk te zetten. Het middenveld stond ook heel goed en de achterhoede stond erg goed. Doelvrouw Anne voetbalde goed mee en was een aantal keren zeer attent in voetballend opzicht. Het duurde tot aan de 28ste minuut totdat we dan de dik verdiende 2-0 wisten te maken. Het was Deli v/d Graaf die aan de rechterkant weg gestuurd werd. Zij sneed naar binnen en schoot snoeihard op het doel, maar de doelvrouw van DSV wist de bal te keren. Het was Sharona Straatman die zeer attent reageerde en als een duveltje uit een doosje de rebound binnen schoot. En 5 minuten later was het wederom raak, ditmaal was het Melissa Nap zeer attent na een schot van Noraly Kragt. Dit was tevens de ruststand. In de kleedkamer werden uiteraard de complimenten uitgedeeld aan een ieder lid van het team. De uitstekende spelende Marloes ten Have werd gewisseld in verband een familiedag en Daniek Luhrman kwam op de rechtsback te spelen. Meteen na de rust probeerde DSV toch druk naar voren te zetten en gingen een tandje hoger spelen in tempo. Hierdoor kregen we het even moeilijk, maar verdedigend stond het heel goed en hoefde Anne nog niet echt in te grijpen. Toch kregen we een hoekschop tegen. Een speelster van DSV nam deze bal en helaas kreeg Lisanne Huisman de bal op haar knie en ging deze bal richting ons eigen doel, maar het was onze doelvrouw Anne die zeer attent reageerde en de bal voor de lijn klemvast wist te pakken. Hierna namen we weer meer het heft in handen. Na 10 minuten in de 2de helft werd

Noraly Kragt gewisseld en kwam Susan Buiten (over gekomen van BAS uit Biddinghuizen) binnen de lijnen. Gelukkig hebben we een aantal speelsters die op meerdere posities uit de voeten kunnen, waardoor we de speelsters zo goed mogelijk kunnen gebruiken. Het was Diana Vos die ineens Melissa Nap weg wist te sturen. Melissa wist deze pass op juiste waarde in te schatten en ging alleen richting het doel van DSV. Waar ze vorige week het vizier nog niet helemaal op scherp had, wist ze deze kans zeer koelbloedig te benutten. Met de 4-0 stand op het scorebord was de wedstrijd definitief gespeeld. 15 minuten voor tijd was het dan eindelijk zover en kon Angela v/d Poll dan toch binnen de lijnen komen en werd Deli v/d Graaf gewisseld. Weer werd er iets geschoven in de posities. Het team deed dit uitstekend en ging gewoon lekker door met voetballen. Het mooiste doelpunt van de middag moest nog komen, want vanuit een hoekschop kwam dit doelpunt tot stand. Het was Melissa Nap die deze hoekschop ging nemen en de bal strak binnen het doelgebied gaf, vervolgens kwam Lisanne Huisman in de bal lopen en schoot deze op een schitterende manier via de onderkant van de lat in het doel. Hierna werd Sharona Straatman gewisseld voor Lycke Moorman. Hierna kregen we nog wel wat kansjes en was Christel Knul nog heel dichtbij een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer. Vandaag stond er eindelijk weer een team wat uitstraalde te willen winnen. Dit hebben we het komende seizoen ook keihard nodig in de 4de klasse. Dit betekent de duels willen winnen en echt als team te blijven handelen. Hierin moet iedereen zich gewaardeerd voelen als teamlid, want of je nu in de basis begint of op de bank moet plaats nemen. We zullen dit seizoen iedereen keihard nodig hebben. Vandaag hebben we dik verdiend gewonnen en nu kunnen we dus met een goed gevoel gaan werken richting de competitie. Complimenten dames voor de wedstrijd en het resultaat van vandaag.

Laatste nieuws