Nieuws

Elburger SC wint seizoensouverture tegen SP Teuge met 1-0

ELBURG – De afgelopen vier jaar eindigden alle thuiswedstrijden op de openingsdag van een nieuw voetbalseizoen steevast in een nederlaag voor Elburger Sportclub. Hoewel het vertoonde spel slechts bij vlagen een voldoende haalde, lukte dat in de ouverture tegen het bezoekende Sportclub Teuge nu wel en werd met een krappe 1-0 overwinning deze trend eindelijk doorbroken.

In een nieuwe omgeving die 3e klasse heet kwam het eerste gevaar van de zijde van Teuge. Een onverwachts afstandsschot van Laurens Pas werd op miraculeuze wijze door de overigens sterk opererende doelman Gerben van den Beld onschadelijk gemaakt. Even later kwam de enige treffer van deze wedstrijd tot stand. Bert-Jan Kragt stuurde met een fraaie steek-pass Ali Muallaa de diepte in die vervolgens met een afgemeten voorzet Wim de Vries in staat stelde doelman Joost Veldwijk met een kopbal van dichtbij het nakijken te geven

Hoewel de thuisclub de betere kansen kreeg waren de gasten overigens even voor rust dichtbij de gelijkmaker. Doelman Van de Beld wist dit echter te voorkomen met een tweetal zeer fraaie reddingen.

De thuisclub kreeg direct na de hervatting een tweetal uitstekende mogelijkheden en had hiermee de wedstrijd wellicht in een vroeg stadium in het slot kunnen gooien. De gasten bleven nu geloven in een goed resultaat en omdat de Elburgers ook hierna nog steeds verzuimden de voorsprong uit te breiden werd het in de slotfase zelfs nog even billenknijpen voor de blauw-witten. De Elburger afweer, die een solide indruk maakte, hield zich echter tot het laatste fluitsignaal van de jonge arbiter Van Eck uitstekend staande

Laatste nieuws