Nieuws

ESC A1 door in de bekerpoule, 3x winst

Op 22 augustus begon ESC A1 aan de eerste van 3 bekerwedstrijden, in een poule van 4 teams was het zaak om als eerste te eindigen om verder te bekeren.
Tegenstander in deze eerste wedstrijd was vv Elspeet A1, deze uitwedstrijd werd met 2-1 gewonnen. De 1-0 kwam op naam van de centrale verdediger van Elspeet, hij liep tegen een harde voorzet van Jordi Smit aan en tikte de bal in het eigen doel. De 2-0 was wel van Elburgse makelij, Jordi Smit tekende voor de treffer op aangeven van Yanick Verweij. Een laat tegendoelpunt zette de 2-1 op de papieren.
In de volgende wedstrijd werd met VVOG A2 de krachten gemeten, op 29 augustus werd in Elburg om 12 uur afgetrapt. Een vroege treffer van Thom Ruitenberg op aangeven van Willem Hoekerd was uit het boekje: 1-0. De 2-0 na ruim een half uur spelen sloeg in als een bom, Iki Hodzic gaf de bal mee aan Roelof-Jan Visscher, deze dacht niet na een haalde verwoestend uit, via de ondekant lat sloeg de bal in de touwen. In de tweede helft gaf VVOG wat gas, echt in de problemen kwamen we niet. Sven Wastenecker mocht op het einde van de wedstrijd nog 2x aanleggen voor een vrije trap, ook 2x wist hij deze op grandioze wijze om te toveren tot een doelpunt. Eindstand 4-2
Op woensdag 2 september stond er een oefenwedstrijd in en tegen Nunspeet op het programma, Nunspeet A1 was de tegenstander en speelt dit kalenderjaar in de 1e klasse, een prima krachtmeting voor de Elburgers. Een sterke start kon helaas in de eerste helft niet worden vastgehouden en leidde in de rust tot een 2-0 achterstand. In de gehele 2e helft was ESC A1 de betere van de 2 ploegen. Het was ook een paar keer gevaarlijk maar we vergaten onszelf te belonen, eindstand 0-2.
Gisteren in de laatste bekerwedstrijd werd er afgereisd naar Zeewolde, tegen de plaatselijke A2 werd er op een prima grasveld om 12 uur afgetrapt. Gelijk vanaf het begin was duidelijk dat we met een aardig niveau verschil te maken hadden. Binnen 10 minuten was het twee keer Jordi Smit die op dezelfde wijze door Roelof-Jan Visscher werd bediend, Jordi kreeg na 20 minuten ook de gelegenheid om de hattrick te maken, Willem Hoekerd was niet zelfzuchtig. Gelijk na rust was het Jordi die, de gemaakte afspraak in de rust, meteen verzilverde. Nu was hij aangever en mocht Willem de trekker overhalen: 4-0. Iki Hodzic tikte de 5-0 binnen, weer was Jordi bij het doelpunt betrokken. De 6-0 kwam van de voet van Sven Wastenecker, na een slim balletje van Thom Ruitenberg. De 7-1 was het slotakkoord, Thom poeierde de bal na een handig tikje van Willem achter de keeper.
Foto: Jordi Smit en Sven Wastenecker scoren 7 van de 13 bekerdoelpunten voor ESC A1
Deze drie overwinningen betekent dus een ronde verder, binnenkort zal duidelijk zijn wie op 24 oktober de tegenstander zal zijn. Volgende week begint ESC A1 de competitie, thuis wordt om 12 uur afgetrapt tegen SEH A1.

topscoorders ESC A1

Laatste nieuws