Nieuws

ESC F6M boekt historische overwinning

Afgelopen zaterdag was het dan zover, het eerste ESC F-meiden team speelt haar eerste officiële competitiewedstrijd tegen Zwart Wit ’63 F9 in de 5e klasse.
Voetbal voor vrouwen en meisjes zit enorm in de lift ook bij ESC. Inmiddels zijn de 10 meiden van F6M al een paar weken lekker aan het trainen en is het ook al door in de 1e bekerronde na drie overwinningen (7-2, 0-7 en 0-3). Maar zaterdag was het dan de 1e keer in de ESC-historie dat er een F-team op het veld stond met alleen meisjes.
Helaas was Noa de Groot ziek dus we waren niet compleet maar de andere 9 meiden waren allemaal fit en hadden er erg veel zin in. Er was veel publiek aanwezig en ook de ESC-fotografe was er (zie ook de foto’s op facebook). Het begon gelijk goed want Lieke wist al snel met buitenkant rechts te scoren 1-0, kort daarop had Fleur Miedema een mooie solo door de verdediging van Zwart Wit en rondde dit mooi af met een lobje over de keeper 2-0. Ook Maud en Luna kregen nog kansen om te scoren maar de bal ging er niet in. In de rust wisselde Zwart Wit hun keeper en deze jongen kan goed voetballen en dat resulteerde al snel in 2-1. Nu was het opletten geblazen voor onze verdedigers: Julia, Isa en Fleur Klein en dat deden ze goed. Ook hield keepster Noa met een paar goede reddingen de aanvallen van Zwart Wit tegen. Gelukkig bracht Fleur Miedema weer lucht en scoorde 3-1. Daarna bleef F6M goed voetballen met veel inzet en werd al er al veel overgespeeld.
Ook Floor wist mooi te scoren met haar allereerste doelpunt, 4-1 en tegen het einde kwam verdediger Fleur Klein ook naar voren en scoorde een fraaie 5-1 en dit was ook de eindstand.
Een mooie en terechte overwinning voor deze meiden en als we zo doorgaan wordt dit een mooi voetbalseizoen. Deze week gaan we weer lekker trainen en dan zaterdag uit tegen Zwart Wit’63 F8.

image-2015-09-13

Laatste nieuws