Nieuws

VSCO ’61 wint derby tegen Elburger Sportclub: 2-0 !

`Blauw-wit, blauw-wit, blauw-wit, blauw-wit, zijn de kleuren waar het vuur in zit`. Een regel uit het aloude clublied van Elburger Sportclub, dat b.v. tijdens sportieve hoogtijdagen door de supporters nog wel eens wordt aangeheven. Afgelopen zaterdag was hier echter in de met 2-0 verloren burenconfrontatie tegen VSCO ´61 in Oosterwolde geen enkele reden voor.

In tegenstelling tot de blauw-witten was dat vuur n.l. wèl aanwezig bij de mannen van de in Elburg woonachtige oefenmeester Wilfred Westerhuis, die drommels goed beseften waar het in dergelijke wedstrijden omgaat en mede op basis van strijd en passie hun opponent aftroefden. Alleen het eerste kwartier van deze wedstrijd, die maar zelden een aanvaardbaar niveau bereikte, kreeg men de indruk dat Elburger SC deze middag het leven van de tegenstander behoorlijk zuur zou maken.

Hierna was het toch overwegend VSCO wat de wedstrijd dicteerde en de kansen voor o.a. Gerwin de Leeuw, Jan van ´t Oever en Rinse van de Velde zich aaneen regen, waarbij de Elburgers op hun beurt  doelman Arjan ten Klooster nauwelijks in verlegenheid wisten te brengen. Zijn collega Gerben van den Beld daarentegen moest dan ook veel vaker in actie komen en deed dat tot aan de extra tijd van de eerste helft met verve. Terwijl de rust met en dubbelblanke stand leek aan te breken sloeg de thuisclub middels Van de Velde alsnog toe die dankbaar profiteerde van onvoldoende ingrijpen van de blauw-witte defensie.

Gedurende de gehele tweede helft was de thuisclub met meer dan een handvol uitstekende kansen dichterbij de verdubbeling van de score dan de Elburgers bij de gelijkmaker.

Van den Beld hield echter met enkele fantastische reddingen de Elburgers in de race, die hier op hun beurt vervolgens weinig tegenover wisten te stellen. Mede door het steriele aanvalsspel van de gasten kwam de geel-zwarte afweer in feite nooit in de problemen.

Vijftien minuten voor tijd viel min of meer de beslissing door een tweede treffer van Van de Velde; hij profiteerde van een weifelende ingreep van Van den Beld.

De nederlaag had voor de Elburgers in de slotfase nog pijnlijker kunnen worden, maar mede door knap werk van dezelfde Van der Beld bleef de teller op twee steken.

Laatste nieuws