Nieuws

ESC C3 – CSV’28 C6G, uitslag: 3-5

De competitie gaat vandaag van start. Jammer genoeg moeten de jongens van de C3 het vandaag doen zonder René, Selmar, Sietze en Daan. Gelukkig zijn Marijn, Marcel en Joël erbij gekomen om het team te versterken. Waarvoor dank!

Om 12 uur trappen we af en ondanks dit late tijdstip zijn de jongens nog niet helemaal wakker / bij de les. Na 1 minuut heeft CSV namelijk al een beste kans. Gelukkig weten ze niet te scoren en wordt de C3 wel meteen op scherp gezet. De vele toeschouwers zien dat er leuk wordt overgespeeld en dat er mooie kansen zijn. Jesse geeft mooie voorzetten op Matthias. En Matthias komt na een fraaie actie dicht bij het doel maar weet nét niet te scoren. Even later is het Dyon die een goede poging op doel doet, maar helaas staat de keeper van CSV in de weg.

Pascal staat vandaag laatste man met Bobby als voorstopper en ze hebben het er knap druk mee en werken menige bal weg. Maar af en toe is het te rommelig achterin en staat het niet goed. CSV weet hier goed gebruik van te maken en komt steeds gevaarlijk dicht bij de goal. Gelukkig staat Evan goed te keepen! Maar na een corner wordt de bal slecht weggewerkt en is het raak… Geen houden aan voor Evan. De ploegen doen niet voor elkaar onder en al snel creëert ESC weer kansen. Martin probeert het van een afstand en ook Lars doet een zeer goede poging, maar ze weten ook niet te scoren. Remco en Joep leggen de nodige meters af, werken hard, verdedigen goed, geven veel ballen mee naar voren. Maar soms gaan er te veel mensen samen op de bal af, waardoor er ruimte ontstaat voor de tegenstander. CSV weet daar meteen gebruik van te maken en scoort de 0-2.

Even lijkt het wel prijsschieten want ook de 0-3 valt als snel. Maar de mannen van C3 blijven er voor gaan. Het middenveld heeft het er druk mee, o.a. Boas en Lars moeten flink aan de bak. Weten veel ballen te veroveren, kansen te creëren. Maar het wil gewoon maar niet lukken. En CSV profiteert hiervan en scoort de 0-4. Met die stand gaan we de rust in.

Ondertussen heeft Daan, die Simon gezelschap hield op de bank, de fysio op gezocht en zijn voet in laten tapen. Simon kan dus hem weer inzetten achterin als laatste man.

ESC trapt af en helaas raakt Jesse al snel geblesseerd, Daan komt er in en nu kan Pascal weer op het middenveld ingezet worden. Het verloopt meteen minder rommelig en er komt meteen meer druk voor in. Maar zonder resultaat: de bal belandt overal, behalve in het doel van de tegenstander. Iets waar CSV geen moeite mee heeft want het staat in no time 0-5.

Martin doet maar weer eens een poging van een afstand en nu vliegt de bal wel hoog boven de keeper in het net!!! ESC is van de 0 af en de volgende kans dient zich al aan. Via Marcel gaat de bal naar Martin, Martin geeft de bal voor aan Dyon maar hij wordt om ver gelopen. ESC krijgt een vrije trap maar deze gaat ook weer net naast. Joël verovert nog de nodige ballen en houdt de bal in het spel. De heren blijven er echt voor gaan. En dat is mooi om te zien.

Dan maakt een speler van CSV een overtreding in het 16 m gebied en de scheids geeft een penalty. Martin neemt deze en werkt de bal koelbloedig het doel in: 2-5. De mannen van ESC weten nog twee keer bijna te scoren het gaat echt niet vanzelf vandaag. Gelukkig bij de derde poging is het dan toch raak, Marijn scoort de 3-5.

En dat is dus ook de eindstand van vandaag. Volgende week uit naar Zwolle SV. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De kop is er in ieder geval af en er zit zeker meer in!

Laatste nieuws