Nieuws

Elburger SC – DSV 61 voorlopig laatste derby

Na de verloren burenconfrontatie tegen VSCO ´61 staat voor Elburger Sportclub, in dit nog prille seizoen, a.s. zaterdag voorlopig de laatste (gemeentelijke) derby op het programma. Op het Burgem. Bode sportpark binden de blauw-witten de strijd aan tegen DSV ´61 en we mogen dus wel spreken van een regelrechte kraker.

Het is inmiddels al weer zes jaar (seizoen 2009-’10) geleden dat deze wedstrijd voor het laatst op de competitiekalender stond. De ontmoeting in Doornspijk eindigde toen in 1-0 overwinning voor DSV, terwijl de wedstrijd in Elburg onbeslist bleef (1-1). De oranjehemden kenden een zeer voortvarende seizoensstart. De wedstrijd tegen AGOVV eindigde in een 2-0 overwinning, terwijl in het recente treffen tegen BAS een fraaie 3-1 zege werd behaald.

De ploeg van trainer Jan de Ruiter is er aan toe om een sprongetje omhoog te maken en klopte de afgelopen twee seizoenen middels de na-competitie al op de deur van de 2e klasse. De spelersgroep bleef door de jaren heen vrijwel geheel in tact en kent derhalve weinig verloop. Dit kenmerkt wel de saamhorigheid en het verenigingsgevoel bij de Doornspijkers waar het woord clubliefde nog wel degelijk voorkomt in de vocabulaire.

De laatste ontmoeting tussen de twee opponenten, in de strijd om de Rabobank Veluwecup, ruim een maand geleden, werd met 2-0 gewonnen door de Elburgers. Nu het echt om de knikkers gaat, zullen de blauw-witten wellicht een ander en (nog) gemotiveerder DSV tegenover zich treffen.

Het belooft een boeiend duel te worden, dat ongetwijfeld veel voetballiefhebbers naar Elburg zal lokken.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer W. Weuring uit Westenholte.

Laatste nieuws