Nieuws

Elburger SC flink onderuit in derby tegen DSV ‘61: 0-3

Het zwakke optreden vorige week zou voor Elburger Sportclub een mooie gelegenheid zijn geweest om zich te revancheren in de gemeentelijke derby tegen DSV ´61. Helaas, het spel van de blauw-witten toonde geen verbeteringen en daalde zelfs meerdere malen tot een zeer bedenkelijk niveau.

20150919_Sp38_B0041

Het gevolg was dan ook een verdiende 3-0 overwinning voor de oranjehemden die hierdoor alleen fier aan kop gaan in de 3e klasse B. Voor Elburger Sportclub waren de verwachtingen, voor de competitiestart, so-wie-so al niet hoog gespannen, maar zoals de zaken er nu voor staan wordt het in deze afdeling zelfs ook nog een hele klus. Afgezien van feit dat de ploeg van Jan de Ruiter zich als team veel beter etaleerde beseften de Doornspijkers verder ook maar al te goed dat er in dergelijke wedstrijden altijd een beetje meer wordt gevraagd.

In de eerste helft had DSV, gezien het aantal kansen, de zwalkende thuisclub al op een ruime achterstand moeten zetten. De te doorzichtige tegenstoten van de blauw-witten bracht de DSV-defensie amper in verlegenheid.
De Elburger afweer daarentegen had het een stuk zwaarder te verduren en mede dankzij goed werk van doelman Gerben van den Beld bleef de verdediging met het nodige kunst- en vliegwerk wonder boven wonder overeind.

20150919_Sp38_B0022

Direct na de hervatting probeerde Elburger Sportclub met een poging tot een offensiefje de DSV-verdediging in verlegenheid te brengen. De Doorspijkers hielden zich echter vrij eenvoudig staande en kregen, evenals voor rust, de betere kansen.
Na ruim vijftien minuten spelen drukte DSV eindelijk het overwicht in cijfers uit; Jeffrey Schreurs tikte in de rebound de bal langs Van de Beld. Voordat DSV een kleine tien minuten voor tijd de definitieve nekslag had toegediend, middels Gerrit Hoekert, kreeg Elburger Sportclub een zeer goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Met een fantastische redding pareerde doelman Henry Schipper echter een keiharde kopbal van Bert-Jan Kragt. Inmiddels had de thuisclub de verdedigende stellingen verlaten en door de ruimtes die a ontstonden had de score s zelfs nog hoger op kunnen lopen voor DSV. De toch al flinke schade bleef `slechts` beperkt tot 3-0 doordat Alfred Hofmeijer in de slotseconden van de extra tijd nog succesvol was.

Foto’s: http://www.nwvfoto.nl (Eddy Bossenbroek)

20150919_Sp38_B0021 (2)

Laatste nieuws