Nieuws

Overwinning in derby voor ESC VR 1

Nadat we al in de beker van DSV 2 hadden gewonnen, moesten we nu onze eerste competitiewedstrijd spelen tegen DSV VR 1. Ondanks een heleboel blessures, konden we een zeer goed team op de been brengen.

De volgende spelers mochten het vandaag gaan doen: Anne Bollee, Marloes ten Have, Susan Buiten, Diana Vos, Christel Knul, Melissa Nap, Noraly Kragt, Lisanne Huisman, Deli v/d Graaf, Linda Doppenberg, Sharona Straatman, res: Lycke Moorman, Daniek Luhrman en Susan ten Have.

In de kleedkamer werden duidelijke afspraken gemaakt en iedereen had er ongelooflijk veel zin in. Na een goede warming-up konden de dames dan eindelijk van start. Na de beroemde yell, ging de bal dan daadwerkelijk rollen. Binnen 3 minuten kregen we een vrije bal op ongeveer 25 meter van het doel. Noraly ging achter die bal staan en schoot snoeihard door de muur en liet de keepster van DSV kansloos. Met deze uitstekende start en een zeer snelle 0-1 voorsprong, gingen de dames meteen door. En binnen 15 minuten lag de 0-2 ook al tegen de touwen. Het was Lisanne Huisman die op aangeven van Sharona Straatman deze 0-2 wist aan te tekenen. De Elburgse dames waren duidelijk de bovenliggende partij vandaag. De verdediging stond als een huis, maar dit was een verdienste van het hele team. Er word de eerste 30 minuten geen enkele kans weg gegeven. Maar de laatste 10 minuten voor de rust, werden we wat slordiger en lieten te veel ruimte tussen de linies. Hiervan wist DSV een paar keer bijna van te profiteren, maar Anne Bollee was in uitstekende vorm vandaag en wist met een fabelachtige redding de 0 te houden tot aan de rust.

In de rust werden er complimenten uitgedeeld, maar ook gewaarschuwd voor een stormloop die DSV zeker zou gaan proberen te maken. Daniek Luhrman kam binnen de lijnen voor Sharona Straatman en werd er iets geschoven met de posities. De 2de helft begon zoals we verwacht hadden, want DSV drong meteen aan en we stonden even te schutteren. Vanuit een klutssituatie wisten de dames van DSV dan toch de aansluitingstreffer te maken. En dit smaakte naar meer voor hen, maar de Elburgse dames dachten hier duidelijk anders over en namen langzaam maar zeker toch weer het initiatief over. Anne Bollee wist nog een keer redding te brengen, maar de doelvrouw aan de andere kant moest wel weer vissen. Het was wederom Noraly Kragt die wist te scoren na een schitterende aanval over onze rechterkant en een prachtige assist van Melissa Nap. Met de 1-3 stand was de weerstand eigenlijk wel gebroken van DSV en konden we doorgaan om de stand verder uit te bouwen. 25 minuten voor tijd kwam Linda Doppenberg van het veld en kwam Sharona Straatman weer binnen de lijnen en vervolgens kwam Lycke Moorman ook binnen de lijnen voor Daniek Luhrman die geblesseerd het veld moest verlaten. We kregen een 2-tal open kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Toch werd het nog wel 1-4 na een schitterend doelpunt van Lisanne Huisman. Susan ten Have die een tijdje geblesseerd is geweest kon ook gebracht worden en Anne Bollee kwam naar de kant. De laatste 10 minuten werd er niet meer gescoord en de stand bleef 1-4.

Dit was een dik verdiende overwinning voor het collectief! Er stond een hecht team wat keihard werkte en elkaar de bal gunde. Als wij dit voort weten te zetten en hecht blijven en keihard voor elkaar blijven werken, dan kunnen wij absoluut een heel mooi seizoen gaan draaien in de 4de klasse na het kampioenschap van vorig seizoen. Tot slot dus een zeer groot compliment voor het hele team, want we doen dit echt met zijn allen. Of je nu op de bank begint, geblesseerd bent of in de basis staat. We doen dit echt met zijn allen. Volgende week zijn we helaas vrij en hebben we geen competitieverplichtingen. We hopen weer veel supporters te mogen begroeten bij onze eerstvolgende wedstrijd. Graag tot dan.

Laatste nieuws