Nieuws

Wedstrijdverslag BAS E4 – ESC E6

Even terugblikken op de eerste competitiewedstrijd van ESC E6 van vorige week uit tegen Leystad E12. Dat was een klinkende overwinning. Uitslag 0-12 en meteen stond E6 bovenaan op de ranglijst. Gaan de jongens van E6 nu niet naast hun voetbalschoenen lopen? Dat was de hamvraag aan het begin van de uitwedstrijd tegen BAS E4.

In het kletsnatte Biddinghuizen was de eerste slag voor BAS. Met een hard schot op doel, buiten het bereik van de keeper van deze week Jochum-Jan, vloog de bal, al vroeg in de wedstrijd in de kruising. 1-0 voor de thuisploeg BAS. Schrik bij de trainer Pieter. Zouden de jongens zich kunnen herstellen? Deze vraag was overbodig want zijn team ging er vol voor. Echt alle spelers deden meer dan hun best en vochten als leeuwen voor elkaar. Er werd goed samengespeeld op het middenveld en voorin door Senna, Patrick, Vincent, Ruben en Mees en dat resulteerde (na vele kansen) in een loepzuivere hattrick voor Darko.  Achterin hielden Liam en Abdel de deur dicht. En als er iemand van BAS toch doorkwam stond keeper Jochum-Jan (ook wel J-J) zijn mannetje en gooide zich vol overgave voor de bal. De ruststand kwam daardoor op 1-3.

Na de rust en in de stromende regen kwam BAS terug in de wedstrijd en scoorde 2-3. Er volgden nu toch wel wat spannende momenten voor het doel van ESC maar door hard werken van Liam en Abdel en reddingen van J-J lukte het BAS niet te scoren. Voorin lukte het de aanvallers van ESC ook niet te scoren. Mooie schoten van o.a. Vincent, Mees, Patrick en Darko werden kranig geweerd door de (ingevallen) keeper van BAS. Er werd een tandje bijgezet. Ook door Senna en Ruben en uiteindelijk scoorde Darko de bevrijdende vierde goal voor ESC. Hiermee kwam de eindstand op 2-4. Een prachtige overwinning, dik verdiend door ESC E6.

Laatste nieuws