Nieuws

Elburger SC op bezoek bij puntloos Vierhouten ‘82

Twee keer eerder in de geschiedenis van beide clubs stond de confrontatie tussen Elburger Sportclub en Vierhouten ´82 op de competitiekalender. De eerste ontmoeting, in Elburg nog wel, in het seizoen 2008-09, leverde toen een verrassende 2-1 overwinning op voor Vierhouten; de Elburgers waren in de return wèl bij de les en wonnen vervolgens met ruime cijfers: 6-0. In het voetbaljaargang daarop eindigden beide wedstrijden in een zege voor de blauw-witten (5-1 en 4-2).A.s. zaterdag dus een hernieuwde kennismaking tussen de twee opponenten in het ruim 700 zielen tellende vakantiedorpje.

Afgelopen seizoen ontsnapte de ploeg van trainer-coach Gerrit Visch, die aan zijn vierde seizoen bezig is bij Vierhouten, ternauwernood aan degradatie. Pas in de na-competitie stelde men door twee overwinningen (beiden 2-1) op Oeken het 3e klasserschap veilig.

In de huidige competitie gaat het Vierhouten tot nu toe nog niet erg voor de wind. Als enige ploeg in deze klasse staat men nog puntloos op de laatste plaats. Recent werd met 3-1 verloren van Rood-Wit ’58.

Elburger SC heeft dan met één overwinning weliswaar drie punten meer, maar tijdens de twee verloren wedstrijden in de derby’s tegen VSCO en DSV werden de Elburgers behoorlijk te kijk gezet. Hopelijk weet de ploeg van Remon van Schoonhoven het geschonden imago in deze wedstrijd met een overwinning weer enige glans te geven.

De ontmoeting op sportpark `de Horsterhoek` aan de Elspeterbosweg begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer A. van Teeffelen.

Laatste nieuws