Nieuws

Elburger SC boekt ruime zege op Vierhouten ´82: 4-1

Elburger Sportclub heeft het zichzelf in de uitwedstrijd tegen het zwakke Vierhouten ´82 onnodig moeilijk gemaakt. Met twee zeer late treffers wisten de blauw-witten pas in blessuretijd de uiteindelijke overigens geenszins geflatteerde ruime 4-1 zege op het scorebord te projecteren.

Zonder dat er sprake was van sprankelend spel hadden de blauw-witten in de eerste helft weinig te duchten van Vierhouten en hadden daarbij de zaakjes verdedigend goed op orde. In de laatste linie was een plaatsje ingeruimd voor de weer van stal gehaalde Andries van der Beek. Nadat Wim de Vries, na goed voorbereidend werk van Björn van de Wetering al een goede mogelijkheid niet had weten te benutten, was de lange aanvaller tien minuten voor rust wèl succesvol. Een uitstekende actie van de jonge en talentvolle Robert Radstaak werd gevolgd door een ditto voorzet waarna De Vries de ook al jeugdige Vierhouten-doelman, Davey Visch (15), met een rake kopbal kansloos liet. Op slag van rust verdubbelde de ploeg van Remon van Schoonhoven de voorsprong. Na een door hemzelf fraai opgezette aanval legde de ver opgerukte Mitchell Kalverda de bal terug keurig op Bert-Jan Kragt, die wel raad wist met deze kans.
In feite had Elburger Sportclub direct na de hervatting de wedstrijd al min of meer moeten beslissen, maar omdat enkele zeer fraaie kansen onbenut werden gelaten, probeerde het opportunistisch spelende Vierhouten zich terug te knokken in de wedstrijd; en niet zonder succes.
Pakweg twintig minuten voor tijd was het Joeri Kaal die de aansluitende treffer wist te bewerkstelligen. De kort durende fase van lichtzinnigheid, die hierna in de ESC-ploeg binnensloop, had geen nadelige gevolgen en pakten de blauw-witten vervolgens de draad weer op. Voordat De Vries, na een aantal frivole passeerbewegingen, en de inmiddels in de ploeg gekomen Ramon Flokstra de eindstand op 4-1 hadden bepaald, waren daarvoor overigens al de mooiste en haast niet te missen kansen de revue gepasseerd.

Laatste nieuws