Nieuws

Dames van ESC doen het ook goed bij competitie 7:7

Omdat we een hele grote groep met speelsters hebben van in totaal 23 dames. Doen we ook mee met de competitie 7:7 in de 5de klasse. Nadat de eerste wedstrijd helaas verloren werd tegen Owios, mochten de dames van ESC vandaag spelen in en tegen Nieuwleusen. Nieuwleusen had de eerste wedstrijd gewonnen, dus dit zou een zware wedstrijd worden.

De volgende dames gingen met opgestroopte mouwen richting Nieuwleusen: Lycke Moorman, Daniek Luhrman, Lynn Ponstein, Charissa Pinna, Noraly Kragt, Desiree Flokstra, Melissa Nap, Linda Doppenberg en Sharona Straatman.

De eerste wedstrijd was wel even wennen, aangezien er zonder buitenspelval gespeeld word. Maar nu ging het een heel stuk beter. Na een hele goede warming-up gingen de dames meteen vol van start. En nadat 2x de paal geraakt werd, was het na 12 minuten dan toch raak. Het was Sharona Straatman die de dik verdiende 0-1 tegen de touwen schoot. En dit was het startsein van een enerverende en mooie voetbalavond. Want de 0-2 kwam er al snel achteraan door een doelpunt van Melissa Nap. En ondanks het veel betere spel zou de ruststand genoteerd worden op 0-2. Na de rust gingen de dames vol gas verder. De 0-3 kwam op naam van onze aanwinst vanuit Biddinghuizen Linda Doppenberg vanuit een hoekschop. En ze gingen door als losgeslagen Leeuwinnen die bloed roken, want de 0-4 werd ook al snel tegen de touwen geschoten na een schitterende combinatie door wederom Linda Doppenberg. Sterker nog, onze aanwinst zorgde voor een regelrechte hattrick en schoot de 0-5 ook tegen de touwen. Zelfs de scheidsrechter stond te applaudisseren voor het vertoonde spel van de Elburgse Leeuwinnen. En nog vonden de dames het niet genoeg en gingen gewoon door. De dik verdiende 0-6 kwam op naam van Melissa Nap en het hele team kreeg de grootste complimenten van iedereen die stond te kijken. Iedereen verdient een enorm groot compliment voor hun inzet en het vertoonde spel! Een dik verdiende 0-6 overwinning voor de Elburgse Leeuwinnen! Dit onder leiding van coach Inge Hermsen. Complimenten voor iedereen.

Laatste nieuws