Nieuws

Elburger SC gastheer van AGOVV

A.s. zaterdag staat al weer de vijfde competitieronde op het programma. Op het Burgemeester Bode sportpak is Elburger Sportclub de gastheer van AGOVV (Apeldoorn). Bij de naam AGOVV gaan de gedachten bij de meeste voetballiefhebbers terug naar de twee periodes dat de ruim 100 jarige vereniging in het betaalde voetbal acteerde.

In januari 2013 viel echter het doek definitief wat betreft het profbestaan en speelt de roemruchte club nu alleen nog op amateurbasis op zaterdag in competitieverband. Op 25 februari 1913 zag de v.v. AGOVV (Apeldoornse Geheel Onthoudersvoetbalvereniging) het levenslicht. Na een aantal jaren was van geheelonthoudersvereniging al geen sprake meer en ging de naam AGOVV vanaf 1919 “Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder“ betekenen..

Na een stukje historie nu weer terug naar het heden.

Alleen DSV ´61 slaagde er tot nu toe in uit de vier gespeelde wedstrijden de maximale score van 12 punten te behalen terwijl Vierhouten ´82 daarentegen de enige ploeg is in deze klasse die nog puntloos de laatste plaats bezet. J.l. zaterdag was Elburger Sportclub, dat toch niet echt de pannen van het dak speelde, te sterk voor de hekkensluiter

Na de twee achtereenvolgende nederlagen was deze overwinning echter ook hard nodig voor de blauw-witten en hierdoor een puntentotaal verdubbelden.. AGOVV behaalde na twee overwinningen en een gelijkspel een punt meer.

De formatie van trainer Remon van Schoonhoven zal graag een goed vervolg willen geven aan het recente optreden in Vierhouten om zodoende de positie op de ranglijst te versterken. Het is overigens de eerste keer in de geschiedenis dat beide clubs elkaar treffen in een officiële wedstrijd.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer H.J. van den Beld.

Laatste nieuws