Nieuws

Elburger SC en AGOVV in evenwicht: 2-2

Hoewel de ploeg de gehele tweede helft met tien man speelde leek het er even op dat AGOVV in de wedstrijd tegen Elburger Sportclub met de volle buit naar Apeldoorn terug zou keren. Na een 2-0 achterstand wisten de blauw-witten in een korte productieve periode in het tweede part, met een hoofdrol voor Wim de Vries, toch nog een punt aan dit duel over te houden. De formatie van trainer Jerry Cooke, die als profvoetballer eind jaren tachtig van de vorige eeuw een tweetal seizoenen voor PEC Zwolle uitkwam, liet in Elburg een goede indruk achter. In de openingsfase gaven de Berg en Bosbewoners met enkele goede kansen al direct hun visitekaartje af. Na ongeveer een kwartier spelen kwamen de gasten verdiend aan de leiding. Een venijnig schot van Marco Bosz, dat onderweg ook nog eens opstuitte, was doelman Gerben van den Beld te machtig. De Elburgers gingen hierna op zoek naar de gelijkmaker en er kwamen ook wel kansen, maar de Apeldoornse-defensie hield zich staande. Even voor rust kreeg de thuisclub een unieke gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Arbiter Van den Beld had geconstateerd dat Rogier van Geerenstein een ingeschoten bal op de doellijn met de hand zou hebben beroerd. Hoewel dit door vriend en vijand sterk in twijfel werd getrokken en hij de bal tegen zijn buik kreeg, bleef de leidsman bij zijn besluit en kon de onfortuinlijke speler met rood vertrekken. De anders zo trefzekere Raoul Jessurun schoot de bal vanaf de kalkstip ,tot grote teleurstelling van de eigen aanhang, via de paal naast.

Diezelfde aanhang sloeg de schrik na ruim tien minuten om het hart toen de geheel vrijstaande Lars Linthorst uit een hoekschop keihard en onhoudbaar voor Van den Beld raak kopte. Bij deze ruimere achterstand bekroop de thuisclub het onheil van een naderende nederlaag maar binnen tien minuten slaagden de Elburgers er zowaar in de stand te egaliseren. Dat de blauw-witten met de kopsterke De Vries in de gelederen een sterke troef in handen hebben kwam hierbij weer eens aan het licht. Eerst kopte hij zelf uit een voorzet van Bjorn van de Wetering de bal achter doelman Martijn Harleman terwijl even later De Vries uit een hoekschop de bal terugkopte op Bert-Jan Kragt die ook met het hoofd scoorde. De gekortwiekte en vermoeide AGOVV-ploeg leek vervolgens rijp voor de slachtbank, maar voor de met weinig overtuiging spelende thuisclub zou een overwinning iets te veel van het goede zijn geweest.

Laatste nieuws