Nieuws

Totale off-day voor ESC VR1

Vandaag de uitwedstrijd naar SV Epe. Het was ons bekend dat dit een goed voetballend team was, maar toch gingen we er met vertrouwen naar toe.

De volgende dames mochten het gaan doen: Anne Bollee, Marloes ten Have, Marinca Esselink, Kristel ten Have, Christel Knul, Lisanne v/d Meent, Noraly Kragt, Diana Vos, Melissa Nap, Linda Doppenberg, Sharona Straatman, res: Lynn Ponstein, Lycke Moorman, Julia Hofman en Susan ten Have.

En ondanks misschien alle goede bedoelingen, begonnen we veel en veel te slap aan de wedstrijd. We werden vanaf het begin overbluft en overklast. Binnen een 2-tal minuten stonden we al met 1-0 achter. Nog eens 10 minuten laten, stond het al 3-0. We werden op alle fronten finaal overbluft en verloren ongeveer ieder duel die we aangingen. De ruimtes tussen de linies waren te groot, waar Epe heel dankbaar gebruik van wist te maken. Na een kleine 25 minuten spelen kwam Lisanne v/d Meent van het veld en schakelden we over op 1:4:4:2 en kwam Lynn Ponstein binnen het veld. Het werd ook nog 4-0, maar toch leek het of we iets meer grip op de situatie kregen. Dit resulteerde dan ook uiteindelijk in een paar kleine kansjes voor ons en wisten we ook nog een doelpunt te scoren. Het was Diana Vos die Linda Doppenberg wist te bedienen en zij schoot de bal onberispelijk binnen en de stand dus op 4-1 te brengen. Hierna leek er iets meer geloof terug te komen bij de Elburgse dames, maar Epe was gewoon beter en hebben een aantal dames binnen hun team met een uitstekend schot in hun benen. De ruststand werd bepaald uiteindelijk op 6-1.

In de rust werden een aantal harde woorden gesproken en werd ook door de trainer de schuld ook bij zichzelf gelegd. Want blijkbaar hebben wij als begeleiding de dames niet voldoende weten te motiveren en duidelijk weten te maken dat goed voetbal alleen niet altijd voldoende is. Er zal ook strijd geleverd moeten worden en de wil om te winnen moet bij iedereen aanwezig zijn, want anders kun je ook net zo goed van iedereen verliezen. In de rust kwamen Sharona Straatman en Anne Bollee van het veld en kwamen Julia Hofman en Susan ten Have binnen de lijnen.

De tweede helft kwam in ieder geval een heel ander ESC voor de dag. Er was passie, bezieling, strijdlust voor de dag en we wisten zowaar Epe achteruit te duwen. Dit resulteerde wel in een paar kleine mogelijkheden en 1 a 2 kansen, maar we wisten het net niet te vinden. De laatste 10 a 12 minuten was de pijp leeg en konden de dames van Epe toch nog 3 doelpunten scoren. Het eindresultaat was dus een dik verdiende 9-1 nederlaag van een zeer goed team uit Epe. Volgende week weer een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen om ons te revancheren en dan te laten zien hoe wij kunnen voetballen.

Laatste nieuws