Nieuws

Elburger SC op bezoek bij BAS (Biddinghuizen)

Bijna op de dag af stond vijf maanden geleden, 9 mei j.l., op de laatste competitiedag, het degradatieduel tussen Elburger Sportclub en BAS op het programma. De ploeg uit de Flevopolder verloor met 4-1 en daalde vervolgens rechtstreeks af naar de 3e klasse. Elburger Sportclub kreeg door deze uitslag nog de mogelijkheid om via de na-competitie het vege lijf te redden, maar moest na de dubbele nederlaag tegen VVOP ook een stapje terug doen.

A.s. zaterdag binden beide degradanten opnieuw de strijd tegen elkaar aan op sportpark De Schelp tijdens hun eerste confrontatie dit seizoen.

Na vijf wedstrijden wacht BAS nog steeds op de eerste overwinning en bezet met drie gelijke spelen de voorlaatste plaats. J.l. zaterdag werd in en tegen Otterlo een verdienstelijk gelijkspel (1-1) behaald. Elburger Sportclub doet het wat beter en schurkt met zeven punten tegen de sub-top aan. Ondanks een 2-0 achterstand, afgelopen zaterdag in het thuisduel tegen AGOVV, dat de gehele tweede helft met tien man speelde, kwamen de blauw-witten goed terug, maar stond de teller na afloop terecht op 2-2

Het verschil tussen de nummers drie en tien bedraagt echter maar drie punten, waardoor de blauw-witten bij een eventuele nederlaag zo maar in de onderste regionen zouden kunnen belanden. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Elburg dus in een overwinning voor de blauw-witten, maar in het eerste duel op de voormalige bodem van de Zuiderzee trok BAS met 3-1 aan het langste eind. Ook nu zal de thuisclub alles in het werk stellen om de eerste driepunter in eigen huis bij te schrijven.

De aftrap in Biddinghuizen is om 14.30 uur en scheidsrechter is de heer J.H. Geubels uit Zwolle.

Laatste nieuws