Nieuws

ESC A1 wint van DOS Kampen A2.

Op Zaterdag 10 Oktober werd er om 12:00 afgetrapt op ons eigen sportpark. DOS Kampen A2 is wat later ingestroomd in de competitie maar wist al een aantal aardige resultaten te behalen. De boodschap was duidelijk: Tegenstander niet onderschatten en de 3 punten in Elburg houden.

De leermeester en technische staf vertelden voorafgaand aan deze wedstrijd dat het moeilijk is om een keus te maken voor de “eerste 11”. Dit is een signaal naar de spelersgroep dat er goed getraind wordt en dat de concurrentie groot is. Voor de trainers een lastige maar luxe keus. De volgende elf boys begonnen aan deze wedstrijd: Thomas op goal – Haye, Joël, Max en Bas vormden de achterhoede. – Thom, Sven en Yanick op het middenveld. – Jordi, Iki en Willem vormden de voorhoede. Daan is helaas nog geblesseerd en Roelof-Jan begon op de bank.

Het eerste kwartier werd al gauw duidelijk dat DOS graag de duels opzoekt en een sterk middenveld heeft. Gelukkig was iedereen scherp en stond zijn mannetje. Beide ploegen creëerden niet echt grote kansen en de wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. Daar wisten Thom, Sven en Yanick door middel van goed te communiceren de boel in bedwang te houden. Halverwege de eerste helft kregen we een vrije trap op de rechterflank, deze werd de zestienmeter in geslingerd door Yanick waarop Thom vervolgens zijn kruin er tegenaan zette en ons op 1-0 zette. Daar waar DOS goed stand hield tegen onze linkerkant, wist Willem op de rechtervleugel regelmatig zijn mannetje het bos in te sturen. Voorzetten kwamen (nog) niet echt lekker aan waardoor we DOS niet echt pijn konden doen. Aan de andere kant werd er goed verdedigd door onze achterhoede en alles liep zoals het moest lopen. ESC A1 speelde een goede eerste helft. Toch kreeg DOS nog een aardige mogelijkheid die in één keer op de pantoffel werd genomen maar Thomas deed wat er van hem verwacht wordt en sloeg de bal uit het goal. Even later maakte Thom een behendige actie op het middenveld en besloot maar eens uit te halen; een lekkere pegel waarop de doelman van DOS geen schijn van kans had, 2-0. Na deze mooie goal hadden Thom zijn veters moeite om die zware inspanning te verwerken en moesten even rusten. Roelof kwam erin voor Thom die even een korte pitstop maakte. Nadat Thom alles weer op orde had kwam hij erin voor Jordi. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong.

DOS Kampen kwam licht gewijzigd uit de kleedkamer en begon sterk aan de tweede helft. Op het middenveld lieten we regelmatig onze man lopen waardoor DOS meer ruimte kreeg. Echt grote kansen kreeg DOS (nog) niet maar het was duidelijk dat we deze wedstrijd nog niet gewonnen hadden. Het spel verliep wat stroef en we wisten niet meer zo snel de vrije man te vinden. Iki werd gewisseld voor Jordi en Willem schoof door naar de punt van de aanval. We kregen een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden maar verzuimden om deze af te maken. Aan de andere kant wist DOS een kans te creëren maar de bal schoof (gelukkig) langs de paal. De verdediging stond goed en het was wachten tot we de 3-0 zouden maken. Na een aantal goede mogelijkheden voor Yanick, Sven en Roelof ging de bal er alsnog niet in en bleef de stand 2-0. Dit was ook de eindstand van deze wedstrijd waarin ESC A1 twee gezichten liet zien. Eerste helft goed voetbal, tweede helft voetbalde het vooral tegen zichzelf en verzuimde het om een grotere eindstand op het scorebord te zetten.

Volgende week staat er een mooie kraker op het programma tegen onze buurman/concurrent OWIOS A1. Deze wedstrijd begint om 12:00 en de toegang is, uiteraard, gratis. Wij hopen op uw support en zullen er alles aan doen om te 3 punten in Elburg te houden.

Laatste nieuws