Nieuws

Nederlaag voor zwak spelend Elburger SC: 1-3

Na de degradatie werden dit seizoen van Elburger Sportclub geen wonderen verwacht. Echter, de manier waarop de ploeg zich in uitwedstrijd tegen BAS in Biddinghuizen met een kluitje in het riet liet sturen, met een 3-1 nederlaag tot gevolg, geeft wel te denken.

De thuisclub deelde voor een groot deel van de wedstrijd de lakens uit en had met name in de tweede helft geen kind meer aan de ongeinspireerd en zwak spelende Elburgers.

BAS, dat met deze verdiende overwinning de eerste seizoenszege binnenhaalde, maakte in de openingsfase al direct haar plannen duidelijk. De Elburger- verdediging moest alle zeilen bijzetten om een vroege achterstand te voorkomen. Ondanks enkele prima kansen voor o.a. Stefan Timmerman wist doelman Gerben van den Beld zijn doel (nog) te vrijwaren van een treffer.

Via de vleugels probeerden de Elburgers met de lengte van Wim de Vries voor gevaar te zorgen, maar ondanks enkele uitstekende kopkansen bleef succes (nog) uit. De betere mogelijkheden noteerden we echter voor de thuisclub. Na ruim en half uur spelen namen de blauw-witten evenwel toch de leiding. Een hoge voorzet van Bert-Jan Kragt werd door De Vries doeltreffend binnengekopt. Met deze stand zou de thee wellicht beter hebben gesmaakt, maar de geheel vrijstaande Christiaan Grin dacht hier even voor rust toch anders over en zorgde met een goed geplaatst schot voor de gelijkmaker.

In de tweede helft is Elburger Sportclub in feite niet meer in beeld geweest. Toen één van de verdedigers na vijf minuten spelen de bal bij het uitverdedigen zo maar inleverde aan tegenspeler, was het voor Grin een koud kunstje om zijn tweede doelpunt deze middag bij te schrijven.

BAS kreeg hierna nog voldoende mogelijkheden om de score nog verder op te voeren, terwijl de Elburgers nauwelijks meer in het stuk voorkwamen.

Vijftien minuten voor tijd bepaalde routinier en club-icoon Stefan Tolhoek de eindstand op 3-1 door een terecht gegeven strafschop onberispelijk te verzilveren.

Laatste nieuws