Nieuws

Beloften-elftal ESC

Maandag 12 oktober. Vandaag spelen de beloften onder 14 jaar hun eerste wedstrijd tegen OWIOS. De selectie bestaat uit spelers van C1, C2, C3 en D1.

Enige afwezige vandaag is Dylan vanwege een blessure. Aan de jongens te merken heeft iedereen zin in deze wedstrijd. En dat is gelukkig meteen terug te zien in het veld. De eerste 10 minuten straalt de gretigheid ervan af. Onder aanvoering van Nick wordt OWIOS vastgezet op eigen helft en wordt de druk op het OWIOS doel opgevoerd. Nick zelf schuift de bal met links in de korte hoek: 1-0. OWIOS heeft moeite om in de buurt van onze 16 meter te komen. Alleen met afstandsschoten weten ze een paar keer heel gevaarlijk te worden. De mooiste redding van de wedstrijd is dan ook van Daan: door een hard afstandsshot nog net aan te tikken, spat de bal tegen de lat. Verder hebben we het verdedigend onder controle: Thomas op rechts, Marcel op links en Boyd centraal, schakelen hun directe tegenstanders uit. Nick speelt dan ook bijna de hele eerste helft voor de verdediging. Voorin spelen Jonathan, Joost en Kevin, die goed worden ingespeeld door onze middenvelders Mats, Lars, Thom en Pascal. Aan het eind van de eerste helft is het Kevin, die door heel vroeg druk te zetten de bal verovert. Hij levert de bal in bij Joost, die er met een fraaie lob 2-0 van maakt.

 

De tweede helft keept Age, en Max komt links voorin te staan. Qua voetbal is de tweede helft wat minder, omdat we niet meer in staat zijn OWIOS op eigen helft terug te drukken. Toch zijn de beste kansen, met name door individuele acties voor ons. Ook de doelpunten zijn stuk voor stuk heel fraai (doelpunten van Joost, Lars en Kevin). Eindstand: 5-0. Leo, bedankt voor het fluiten; Dylan, bedankt voor het vlaggen!

 

Al met al stond er een leuk voetballend elftal, waarbij iedereen zijn eigen kwaliteiten inbracht. Een goede start dus. Volgende maand spelen we uit tegen Zwart Wit. De selectie voor die wedstrijd zal in de eerste week van november bekend gemaakt worden.

Laatste nieuws