Nieuws

Elburger SC thuis tegen 60-jarige

Nadat op zat. 24 okt. a.s. de 1e ronde (knock-outfase) om de KNVB-districtsbeker zal zijn gespeeld,waarvoor Elburger Sportclub overigens is uitgeschakeld, staan er twee achtereenvolgende uitwedstrijden, tegen resp. Otterlo en EFC ´58, op het programma. De thuiswedstrijd a.s. zaterdag tegen SDS uit Wekerom betekent voorlopig dus het laatste optreden voor de blauw-witten op vertrouwde bodem.

S(terk) D(oor) S(amenwerking) is één van de weinige ploegen ploegen in deze klasse waartegen Elburger Sportlub nog nooit eerder in competitieverband uitkwam.

De vereniging uit het plaatsje met ruim 2000 inwoners, gelegen in de Gelderse Vallei, vierde onlangs op grootse wijze haar 60-jarig jubileum. Ook sportief gezien kende de jubilaris dit jaar een hoogtepunt vanwege het behaalde kampioenschap in de 4e klasse. Met een puntentotaal van 68 en een voorsprong van maar liefst 12 punten op nummer twee konden dit voorjaar de champagneflessen worden ontkurkt.

De debutant maakt in deze klasse tot nu toe een goede indruk en met negen punten uit vijf wedstrijden bezet het team van trainer Jan Fluit de vijfde plaats. Bovendien heeft men de op 3 okt. j.l. uitgestelde wedstrijd tegen Hulshorst nog tegoed. Afgelopen zaterdag werd een knappe prestatie neergezet door het bezoekende Zwart Wit ’63 met 3-2 te verslaan.

In Elburger voetbalkringen had men gehoopt of misschien zelfs verwacht dat de blauw-witten zich de in de sub-top zouden nestelen. Voorlopig behoort men (nog) tot de grauwe middenmoot en na de twee teleurstellende nederlagen tegen DSV en VSCO en het recente verlies tegen BAS heeft de ploeg van Remon van Schoonhoven nog veel werk te verzetten. Een overwinning zaterdag zou evenwel een mooie stap in de goede richting kunnen betekenen, maar ook SDS zal alles in het werk stellen om de fraaie positie op de ranglijst te consolideren.

De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer C.C. Timmer uit Kampen.

Laatste nieuws