Nieuws

Elburger en SDS ´55 in evenwicht: 1-1

In een met name tweede helft aantrekkelijke wedstrijd hebben Elburger Sportclub en SDS ´55 uit Wekerom de punten gedeeld: 1-1
De debuterende gastploeg, die afgelopen seizoen kampioen werd, liet een goede indruk achter, maar werd aanvankelijk door de thuisclub behoorlijk onder druk gezet.

Toen echter na ruim tien minuten spelen één van de sterkhouders bij de Elburgers, Raoul Jessurun, met een blessure van het toneel verdween en zich moest laten vervangen voor de verdienstelijk invallende Jerom de Wolf, kwam er meer evenwicht in de strijd. Voorlopig wisten beide verdedigingen zich goed staande te houden en echte doelrijpe kans ontstonden er dan ook nauwelijks.
Na de hervatting kwam er mee leven in de brouwerij en de eerste goede mogelijkheden boden zich weldra aan.
Na ruim tien minuten spelen opende de thuisclub de score. Mathijs Frik zette met een fraaie pass de jonge Robert Radstaak aan het werk en bracht Wim de Vries in stelling die vervolgens doelman Michael Mulder van dichtbij kansloos liet.
Amper twee minuten later had de stand al weer gelijk kunnen zijn toen doelman Gerben van den Beld een ‘zwabberend schot’ ternauwernood voldoende aan kon tikken waardoor de bal via de onderkant van de lat het veld weer instuitte.
Ruim tien minuten later kwamen de gasten toch langszij. Uit een ingooi, waarbij de Elburger-defensie niet goed stond, kwam de bal tenslotte voor de voeten van Mark Haverkamp die eenvoudig kon scoren.
Beide ploegen gingen hierna vol voor de winst wat Evert Bouw, tien minuten voor tijd, na een pittige overtreding, moest bekopen met een rode kaart en zichzelf hierbij dusdanig blesseerde dat hij zich moest laten vervangen.
In de slotminuten probeerde de manmoedig strijdende thuisclub gesteund door de fanatieke aanhang met hun nummerieke meerderheid alsnog de drie punten binnen te halen. Richard Boer was hier met een fraai geplaatst schot het dichtst bij, maar doelman Mulder wist met een al even fraaie redding een treffer te voorkomen.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Timmer uit Kampen, die niet altijd even gelukkig was met zijn beslissingen, konden beide partijen zich wel vinden in een puntendeling.

Laatste nieuws