Nieuws

Elburgse dames winnen door passie en inzet

Na de nederlagen van de afgelopen wedstrijden, moesten we duidelijk uit een ander vaatje tappen. Gelukkig komen we langzaam maar zeker weer op volle sterkte, doordat er weer dames terugkomen van blessures. Helaas raakte Susan ten Have geblesseerd tijdens de warming-up, waardoor zij uiteindelijk niet kon keepen. Gelukkig hebben we de luxe van 2 keepsters binnen ons team en was het Anne Bollee die ineens toch weer in het doel moest gaan staan.

Hierdoor mochten de volgende dames het vandaag gaan laten zien: Anne Bollee, Marinca Esselink, Susan Buiten, Kristel ten Have, Christel Knul, Diana Vos, Noraly Kragt, Lisanne Huisman, Melissa Nap, Julia Hofman, Sharona Straatman, reserves: Linda Doppenberg, Marloes ten Have, Deli v/d Graaf, Lisanne v/d Meent.

In de kleedkamer werd afgesproken om meteen druk naar voren te zetten en de tegenstander figuurlijk bij de strot te grijpen. Dit lukt de eerste paar minuten nog niet, maar toch kwamen wij vanuit een schitterende aanval op 0-1 voorsprong door een heerlijk doelpunt van Sharona Straatman op aangeven van Julia Hofman. Het hele team werkte keihard en de beleving was schitterend om te zien. Na ongeveer 20 minuten wist Julia Hofman de bal op schitterende wijze in de kruising te schieten op aangeven van Melissa Nap. De duels werden gewonnen en iedereen liet zien dat ze wilden winnen. Kristel ten Have was van achteruit duidelijk de baas en de hele verdediging deed het uitstekend. Marinca Esselink maakt een enorme groei door en Susan Buiten is een duidelijke aanwinst voor het team. Maar ook de gepassioneerde verdedigster Christel Knul was duidelijk weer aanwezig. Maar zoals gezegd, iedereen deed het bijzonder goed. Ook de veldbezetting met Diana Vos, Noraly Kragt en Lisanne Huisman was goed te noemen. Er was alleen een enorme zwakke schakel vandaag op het veld, want dat was de scheidsrechter. Zowel de dames van WHC als van ESC hadden hier last van, maar ESC nog net iets meer. Toch bleven de dames enorm hun best doen en streden voor iedere meter. Het was enorm knap van Anne Bollee die dus ineens wel in het doel moest staan, maar dit deed ze echt op een uitstekende manier. Met een 0-2 ruststand zochten we de kleedkamer op.

In de rust kwamen Diana Vos en Christel Knul van het veld en werden Linda Doppenberg en Marloes ten Have binnen de lijnen gebracht. Er werden complimenten uitgedeeld, maar toch ook wel gewaarschuwd dat we de linies iets dichter bij elkaar moesten houden. De 2de helft begonnen we goed, maar de kleine kansjes werden niet afgemaakt. De scheidsrechter besloot vervolgens nog slechter te gaan fluiten en heel veel dingen werden tegen de dames van ESC gefloten. Na ongeveer 10 minuten moest Kristel ten Have met een gele kaart van het veld af en stonden we nog met 10 dames binnen de lijnen. Hiervan wist WHC uiteindelijk dan toch van te profiteren en de stand werd op 1-2 gebracht. Gelukkig kwamen we de overige minuten er verder zonder schade vanaf en toen Kristel ten Have weer binnen de lijnen kwam, pikten we het weer op. En na een schitterende combinatie aan onze linkerkant, kwam de bal bij Lisanne Huisman voor de voeten en zij schoot de bal ook weer op een schitterende manier tegen de touwen. Het feit dat het hele team enorm hard werkte, de dames weer terug zijn na enorm veel blessureleed en de 1-3 het breekpunt van de wedstrijd was, maakte het dat de trainer uitzinnig was van vreugde. Hij sprong en schreeuwde van trots en blijdschap wat veel mooie beelden hadden opgeleverd, als iemand het had opgenomen. Een paar minuten later was het wederom raak, want het was Melissa Nap die aan de rechterkant ervandoor ging en de bal strak en laag voor het doel bracht. Sharona Straatman reageerde zeer attent en bekroonde een uitstekende wedstrijd van haar kant met haar 2de en onze 4de doelpunt.

Vervolgens werd Sharona gewisseld en kwam Deli v/d Graaf binnen de lijnen. Ook zij kwam terug van blessureleed. Een paar minuten later werd Julia Hofman gewisseld en kwam Lisanne v/d Meent ook binnen de lijnen. Maar ook WHC verdient een groot compliment, want ook zij bleven er voor gaan en wisten dan toch nog de 2-4 tegen de touwen aan te werken. Helaas moest Susan Buiten ook nog gewisseld worden, doordat zij bij een verdedigende actie geblesseerd raakte. Hiervoor kwam Diana Vos weer binnen de lijnen. Vlak voor tijd werd Lisanne v/d Meent uit voorzorg toch ook nog gewisseld en kwam Julia Hofman weer binnen de lijnen. De overwinning kwam niet meer in gevaar en de punten gingen weer mee terug naar Elburg. De vreugde en opluchting was bij iedereen zeer groot, want na 2 grote nederlagen konden we weer het zoete proeven van de overwinning.

Tot slot wil ik zeggen dat ik vandaag echt enorm trots was op iedereen, zowel binnen als buiten de lijnen stond er een (h)echt team wat alles voor elkaar over had! Dit was een genot om te zien voor iedereen die de blauwwitte kleuren van ESC een warm hart toe draagt. Nogmaals: Grote Klasse Dames!!!

Laatste nieuws