Nieuws

Elburger SC op bezoek bij Otterlo

Na het afgelopen weekend, dat in het teken stond van beker- en inhaalwedstrijden, wordt de reguliere voetbalcompetitie weer hervat. Voordat Elburger SC volgende week op bezoek gaat bij EFC ´58 te Ermelo, wacht de blauw-witten a.s. zaterdag eerst de uitwedstrijd tegen v.v. Otterlo in de gelijknamige plaats.

Nu de competitie langzamerhand tot een derde vordert zien we dat koploper en tevens winnaar van de eerste periode, DSV ´61, zich inmiddels met enkele punten voorsprong heeft gedistantieerd van de concurrentie. In de onderste regionen heeft hekkensluiter Vierhouten ´82 nog geen enkel punt weten te bemachtigen, terwijl de tegenstander van Elburger SC, de voorlaatste plaats bezet met zes punten.

We moesten flink spitten in de geschiedenisboeken, want de laatste confrontatie tussen beide ploegen dateert uit de tweede helft van de jaren tachtig van de vorige eeuw toen de Elburgers, om precies te zijn in het seizoen 1988-´89, nota bene na ruim 25 jaar eindelijk promotie naar de 2e klasse wisten te realiseren.

Het puntentotaal van Otterlo kwam tot stand door drie gelijke spelen en een overwinning tegen het toch niet zwakke SDS ´55(0-2). J.l. zaterdag liet de ploeg in de bekerwedstrijd tegen 1e klasser SDV Barneveld overigens een uitstekende indruk achter en boog pas in de strafschoppenserie het hoofd. Dit resultaat zal de thuisclub ongetwijfeld een goed gevoel hebben gegeven om deze ontmoeting met vertrouwen tegemoet te zien.

De Elburgers, die twee punten meer vergaarden dan hun opponenten, zullen zich langzamerhand bij de brede sub-top willen aansluiten, maar dan dient wel de volle buit te worden binnengehaald.

De wedstrijd op sportpark De Dries aan de Weversteeg in Otterlo begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.J.A. Niels uit Huissen.

Laatste nieuws