Nieuws

Onthutsende 4-1 nederlaag voor Elburger Sportclub

Dat Otterlo vorige week in de bekerwedstrijd tegen 1e klasser SDV Barneveld pas na het nemen van strafschoppen het hoofd moest buigen, had voor Elburger Sportclub een waarschuwing moeten betekenen. Echter, de uitwedstrijd draaide voor de blauw-witten uit op een onthutsende 4-1 nederlaag.

De positie op de ranglijst is er hierdoor voor de formatie van Remon van Schoonhoven geenszins rooskleuriger op geworden en in plaats van een plaatsje in de sub-top, waar men toch en beetje op hoopte, moet men voorlopig naar beneden kijken.
De thuisclub, tot voor zaterdag voorlaatste met zes punten, ging vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Niels uit Huissen opportunistisch van start en de Elburgers moesten in verdedigend opzicht alle zeilen bijzetten om een vroege treffer te voorkomen.
Vervolgens kwamen de blauw-witten wat beter in de wedstrijd en enkele uitstekende kopkansen voor Wim de Vries hadden eigenlijk een treffer op moeten leveren. Na een half uur spelen nam de thuisclub echter de leiding. Nadat even daarvoor doelman Gerben van den Beld met een katachtige redding nog een doelpunt had weten te voorkomen moest hij enkele minuten later toch zwichten voor een onhoudbaar schot van Dejan Hoop.
Goede mogelijkheden voor de Elburgers bleven vervolgens onbenut, terwijl even voor rust de thuisclub zelfs een unieke kans kreeg om de score te verdubbelen. Laurens Foekens schoot een terecht toegekende strafschop echter naast en zag zodoende zijn 200ste treffer in rook opgaan.
Slechts enkele minuten in de tweede helft mocht Elbuger SC de hoop koesteren op de aansluitende treffer want Kevin Hazeleger kopte al vrij spoedig na de thee zijn ploeg uit een hoekschop naar een 2-0 voorsprong.
Toch kwamen de blauw-witten kort daarna terug in de wedstrijd doordat Wim de Vries uit een hoekschop de bal binnen tikte. De Elburgers gingen op zoek naar de gelijkmaker maar nadat in de omschakeling Hoop vanaf eigen helft alleen op doelman Van de Beld afging en beheerst scoorde was het in feite gedaan met de toch al broze weerbaarheid van de zebra´s; voor deze gelegenheid gestoken in de reserve-shirts.
Vijftien minuten voor tijd bepaalde Evan Theunissen, na een drietal spelers te hebben omspeeld, de eindstand op 4-1.

Laatste nieuws