Nieuws

Elburger SC

Vanavond stond de tweede wedstrijd voor het jongste beloftenteam van ESC op het programma. NA het succes tegen OWIOS moest er vanavond gespeeld worden bij Zwart-Wit in Harderwijk. De volgende spelers waren uitgenodigd om de blauw-witte kleuren te vertegenwoordigen: Mart, Finn, Jerralt, Merijn, Maxwell, Dani, Efe, Emre, Daan, Marc, Tristan, Mats, Levi, Jordi en Dylano. Sommigen waren toch nog wel een beetje nerveus, met name de e-tjes die voor het eerst op een groot veld moesten gaan spelen. Maar goed voetbal blijft voetbal en dat hebben ze bij vlagen ook zeker laten zien.

Na de aftrap was Zwart-Wit de bovenliggende partij. Tot echte kansen kwam het niet. Daar zorgde de solide verdedigende Elburgse middenvelders en verdedigers wel voor. ESC had het met name lastig in de opbouw vanwege het vroege, felle druk zetten door Zwart-Wit. Toch wisten de Elburgers de score te openen. Tijdens een mooi uitgevoerde snelle counter was Marc onderweg naar het doel toen hij in het strafschopgebied een duw in zijn rug kreeg. De scheidsrechter was resoluut, penalty. Deze penalty werd door Mats onberispelijk ingeschoten. Tegen de verhoudingen in stond het 0-1

Langzaam maar zeker kwam ESC wat beter in de wedstrijd en dat was op het veld te zien in een paar mooie aanvallen. Toch wist Zwart-Wit de stand gelijk te trekken na een mooi uitgevoerde aanval en een schot wat strak onder in de hoek onhoudbaar achter Mart verdween.

Na het doelpunt besloten de trainers te wisselen. Zwart-Wit wisselde zijn complete verdediging en daarmee was hun sterkste punt teniet gedaan . De invallers haalden niet het niveau van de spelers die begonnen waren. ESC werd hierdoor ook steeds gevaarlijker. Uit een goede combinatie scoorde Levi de 1-2 en Mats zette de ruststand van 1-3 op het bord met een soloactie over 30 meter.

Na de rust kwam Zwart Wit wat scherper uit de kleedkamer, wat al snel resulteerde in een paar gevaarlijke snelle aanvallen. Tijdens een van deze aanvallen werd een speler van Zwart Wit licht getoucheerd in het strafschopgebied, ook hier een penalty. Ook deze werd strak ingeschoten. Zwart-Wit zat weer in de wedstrijd en met nog 20 minuten te spelen zou dat nog heel lastig kunnen worden. In tegenstelling tot wat iedereen verwachtte, een Zwart-Wit wat meer druk ging zetten om de gelijkmaker er in te schieten, was het ESC wat meer aan ging dringen en blijkbaar bloed rook. Goede aanvallen volgende elkaar op, helaas niet altijd met het gewenste resultaat. Hoe de doelpunten precies gevallen zijn konden we vanwege de mist niet meer zien, maar Levi liet de 2-4 optekenen en Marc was verantwoordelijk voor de 2-5.

Al met al een wedstrijd waar veel meer leereffect in zat dan de wedstrijd tegen OWIOS. Het publiek heeft voor zover dat door de mist mogelijk was regelmatig van twee partijen mooie aanvallen en duels kunnen zien. Als je bedenkt dat Zwart-Wit volgens geluiden “langs de lijn” een volledig D-pupillen team in het veld had staan en dat ESC met 6 E-tjes aan het voetballen was, mogen de coach van deze jongens en de jongens zelf als team trots zijn op het behaalde resultaat.

Op 7 december zijn de verrichtingen van dit team weer in Elburg te bewonderen. Dan spelen ze om 19:00 uur tegen Hatto Heim.

Laatste nieuws