Nieuws

Elburger SC wacht loodzwaar karwei tegen EFC ´58

Elburger Sportclub beleeft in de tweede helft van dit decennium sportief gezien misschien wel de moeilijkste periode uit de geschiedenis van de 70-jarige club. Na de degradatie afgelopen seizoen staat de formatie van trainer Remon van Schoonhoven, nu in de 3e klasse, na acht wedstrijden met evenveel punten op een alleszins rooskleurige twaalfde plaats. Uit de laatste vier duels werden slechts twee schamele puntjes behaald.

Na de onthutsende nederlaag tegen Otterlo wacht de Elburgers a.s. zaterdag opnieuw een loodzwaar karwei in de uitwedstrijd tegen EFC ´58 te Ermelo. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar in het strijdperk traden dateert al weer uit het seizoen 2009-2010. In Ermelo werd het toen 2-1, terwijl in de return Elburger SC de sterkste was; 4-0.

In het verleden toonde de thuisclub zich met name op eigen bodem altijd een zeer lastig te bespelen tegenstander, die ook fysiek haar mannetje staat.

Het recente duel tegen AGOVV in Apeldoorn leverde voor de ploeg van Paul Hartenberg een fraaie 5-2 overwinning op een deelt nu met datzelfde AGOVV de derde plaats met 14 punten. Bovendien beschikken de Ermeloërs momenteel over de meest productieve aanvalslinie in deze klasse met 20 treffers. De blauw-witten kunnen dus op een warm onthaal rekenen, waarbij een puntendeling al een geweldige prestatie zou betekenen.

Het is, door de aangename temperaturen, niet te hopen dat de Elburgers met korte mouwen spelen; dan kunnen die in ieder geval worden opgestroopt !

De ontmoeting op sportpark De Zanderij aan de Oude Telgterweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer W. de Wit.

Laatste nieuws