Nieuws

Strijdlustig Elburger SC troeft EFC ´58 af: 3-0

De hondstrouwe meegereisde supporters wreven zich na afloop nog eens goed in de ogen, maar de cijfers stonden na 90 minuten toch echt op het scorebord: Thuis 0 – Gasten 3 ! Die gasten waren Elburger Sportclub, die na een moeilijk periode, waarin uit de laatste vier wedstrijden slechts twee schamele puntjes waren binnengeharkt, eindelijk eens weer reden hadden tot lachen.

Strijd, passie en opofferingsgezindheid waren de drie belangrijkste sleutelwoorden waarmee de sterk geachte (E)rmelose (F)ootball (C)lub ‘58 deze middag op het eigen sportpark De Zanderij werd afgetroefd.
De Ermeloërs, die met negen treffers de twee afgelopen wedstrijden bijna voor de helft van de totale productie zorgden, mochten dan misschien wel als excuus aanvoeren dat een deel van de ploeg een off-day had, maar daarmee zou de uitstekende prestatie van de Elburgers onrecht worden aangedaan.
ESC was gedurende een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en we noteerden pas halverwege het eerste part het eerste grote gevaar voor de thuisclub. Een toegekende vrije schop van Andrew Schuur werd echter een gemakkelijke prooi voor de jonge doelman Kevin Struik (16), die zijn geblesseerde collega Gerben van den Beld op uitstekende wijze was komen vervangen. Daarvoor hadden de blauw-witten na ruim vijftien minuten spelen al de leiding genomen nadat de ver opgerukte Mitchell Kalverda zijn voorzet in tweede instantie door Wim de Vries tot een treffer zag gepromoveerd. De Elburgers kregen ook hierna de betere kansen, waarbij Ramon Flokstra dichtbij een tweede treffer was, maar doelman Alex Lubbersen op het laatste moment op z´n weg vond.
Een vrije schop, op slag van rust, zorgde voor de nodige opwinding in de Elburger-afweer, maar ondanks het feit dat Struik de harde inzet in eerste instantie uit z´n handen liet glippen had dit verder geen catastrofale gevolgen.

Direct na de hervatting kroop Elburger SC echter door het oog van de naald maar de keiharde inzet van Erik Prins werd door doelman Struik met een zeer knappe redding gepareerd, waarna een collega-verdediger voor verdere opluchting zorgde. Hiermee had de thuisclub haar kruit verschoten want toen de ingevallen Bert-Jan Kragt even later vanaf de linkervleugel naar binnen was gezwenkt en vervolgens snoeihard en succesvol uithaalde was het hierna Elburger SC wat overwegend de lakens uitdeelde. Wanneer de ploeg van de afloop zichtbaar opgeluchte trainer Remon van Schoonhoven wat meer van de ruimtes gebruik had weten te maken dan had de 3-0 eindstand al eerder op de borden kunnen staan. Nu gebeurde dat pas in “the dying seconds” nadat de geheel vrijstaande Flokstra vanaf de rechtervleugel zijn afgemeten voorzet door De Vries met een rake kopbal zag verzilverd.

Laatste nieuws